Депутати обговорили проект перспективного плану формування територій громад Черкаської області

27 травня 2015, 19:42
Депутати обговорили проект перспективного плану формування територій громад Черкаської області 27 травня 2015 року відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської етики та місцевого самоврядування під головуванням Миколи Овчаренка за участі голови обласної ради Валентини Коваленко, заступника голови облдержадміністрації Юрія Саса, директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Сергій Пасічник.

Під час засідання депутати та запрошені обговорили питання про схвалення проекту перспективного плану формування територій громад Черкаської області.

Головним недоліком запропонованого проекту перспективного плану формування територій громад депутати обласної ради вбачають у тому, що він не враховує інтереси окремих громад. За словами Валентина Коваленко, непідготовленість законодавчої бази та недостатня поінформованість населення стали причиною того, що багато людей виступають категорично проти об’єднання.

«Ми повинні розуміти, що реформа – процес необоротній і необхідний. Адже це дасть змогу акумулювати додаткові кошти для розвитку громад, що нині витрачаються на утримання адміністративних апаратів, та від податків, дозволить місцевим жителям самостійно вирішувати питання розвитку населених пунктів… Інша справа – процес її реалізації. Якщо ми беремо на себе відповідальність і схвалюємо перспективний план, маємо дати певний час громадам ознайомитись із ним та, за потреби, внести запропоновані громадами зміни до документу», – наголосила Валентина Михайлівна.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/3396-deputati-obgovorili-proekt-perspektivnogo-planu-formuvannya-teritory-gromad-cherkaskoyi-oblast