Валентина Коваленко привітала вихованців Смілянської спеціальної школи-інтернату з Міжнародним днем захисту дітей

02 червня 2015, 18:04
Валентина Коваленко привітала вихованців Смілянської спеціальної школи-інтернату з Міжнародним днем захисту дітей2 червня 2015 року, перебуваючи на Смілянщині, голова обласної ради Валентина Коваленко побувала у Смілянській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті Черкаської обласної ради. Разом із депутатами обласної ради – головою обласної організації Товариства Червоного Хреста України Іваном Гретченком і директором Смілянського лісгоспу Юрієм Сегедою, начальником обласного управління лісового та мисливського господарства Олександром Дзюбенком та начальником відділу спеціальної і позашкільної освіти Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяною Шевченко ознайомилася із умовами проживання й навчання вихованців закладу та побували на дитячому святі, приуроченому Міжнародному дню захисту дітей.

Валентина Коваленко привітала вихованців Смілянської спеціальної школи-інтернату з Міжнародним днем захисту дітейГостей радо зустрічали учнівський та педагогічний колективи на чолі із директором закладу Іваном Ліпінським.

Під час розмови він розповів, що в школі отримують освітні послуги діти, які потребують корекції вад розумового розвитку. На сьогодні таких 97 осіб.

Школа-інтернат забезпечує здобуття загальної середньої освіти, корекцію та реабілітацію для розумово відсталих дітей віком від 6 років до закінчення 9 класу. Тут створено усі необхідні умови для навчання, виховання та розвитку дитини. Значна частина навчального часу (4-9 класи) відводиться професійно-трудовому навчанню за різними профілями, що значно поліпшує соціалізацію в суспільстві цих дітей.Валентина Коваленко привітала вихованців Смілянської спеціальної школи-інтернату з Міжнародним днем захисту дітей

Завдяки постійній підтримці обласної і місцевої влади, допомозі небайдужих служб і благодійників, у приміщенні школи проведено ряд капітальних ремонтів навчальних корпусів, тепломережі, водопостачання, частково замінено вікна у спальному та навчальному корпусах тощо.

Вітаючи дітей закладу зі святом, Валентина Коваленко побажала дітям щасливого дитинства та успіхів у подальшому дорослому житті. Вона також зауважила велику відповідальність, що лежить на педагогах за долю кожного із вихованців, подякувала усьому колективу на чолі з директором, побажала подальших звершень, задоволення від праці та гідної оцінки їхніх старань з боку держави.

Валентина Коваленко привітала вихованців Смілянської спеціальної школи-інтернату з Міжнародним днем захисту дітейЗ нагоди свята та на знак подяки й визнання сумлінної праці незмінного впродовж 40 років директора школи-інтернату, Валентина Михайлівна вручила Івану Івановичу Почесну грамоту обласної ради.

Гості свята також звернулись до присутніх та побажали діткам веселих канікул та гарного літнього відпочинку, а вчителям – натхнення і терпіння.

Усі, хто завітали цього дня до школи, приїхали не з порожніми руками. Діти отримали в подарунок солодощі, мед та розвиваючі ігри, а закладу передали миючі засоби та засоби гігієни.

На знак подяки за щирі побажання й подарунки учні підготували для гостей концертну програму з вокальних та танцювальних номерів.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/3413-valentina-kovalenko-privtala-vihovancv-smlyanskoyi-specalnoyi-shkoli-nternatu-z-mzhnarodnim