Представництво Німецької Народної спілки догляду за військовими похованнями подякувало голові обласної ради за сприяння у виконанні Угоди між Урядом ФРН й Урядом України

04 червня 2015, 13:54
Представництво Німецької Народної спілки догляду за військовими похованнями подякувало голові обласної ради за сприяння у виконанні Угоди між Урядом ФРН й Урядом УкраїниМенше року тому до голови обласної ради Валентини Коваленко звернулися із Представництва в Україні Німецької Народної спілки догляду за військовими похованнями з проханням допомогти вирішити проблему з наданням дозволу на вилучення останків німецьких воїнів часів Другої світової війни, які були захороненні на території подвір’я церкви у с. Білозірʼя Черкаського району.

Після зустрічей із громадою Білозірʼя та настоятелем місцевої Свято-Преображенської церкви Московського патріархату отцем Василієм було досягнуто компромісу у вирішенні питання.

Перепоховання останків 115 німецьких солдат було здійснено після отримання усіх необхідних досліджень та експертиз, висновків фахівців та із врахуванням думки громади за кошти пожертв німців та з бюджету їхньої країни, у відповідності до Угоди між Урядом Федеративної Республіки Німеччина й Урядом України від 29 травня 1996 року «Про догляд за могилами загиблих воїнів в Україні і ФРН». Поховали останки на збірному цвинтарі німецьких військовослужбовців біля м. Київ.

Після здійснених робіт на території білозірської церкви, спільними зусиллями обласної ради та Німецької Народної Спілки завершується впорядкування території подвір’я церкви – вирівняно грунтове покриття й наразі закінчується укладка тротуарної плитки.

Днями голова обласної ради Валентина Коваленко отримала подяку від Представництва в Україні Німецької Народної спілки догляду за військовими похованнями в Україні за підписом директора спілки Вольфганга Строєка за активну участь і сприяння у виконанні на території України Угоди між Урядом Федеративної Республіки Німеччина й Урядом України та увічнення пам’яті жертв війни, «роблячи вагомий внесок в прощення».



Source URL: https://oblradack.gov.ua/3420-predstavnictvo-nmeckoyi-narodnoyi-splki-doglyadu-za-vyskovimi-pohovannyami-podyakuvalo-golov