Депутат обласної ради взяла участь у акції на підтримку ВІЛ-інфікованих

03 липня 2015, 15:04
Депутат обласної ради взяла участь у акції на підтримку ВІЛ-інфікованих1 липня 2015 року біля Кабінету Міністрів України відбулася акція за участю двохсот ВІЛ-інфікованих, а також активістів і небайдужих громадян. Вони вимагали, щоб Міністерство охорони здоров’я закупило необхідні медикаменти для ВІЛ-інфікованих, а Кабмін узяв під контроль виконання державних програм з лікування. Адже нині від цього потерпають 30 тисяч хворих українців.

Підтримати всеукраїнську акцію приїхала і делегація з Черкащини. Її очолили голова правління ЧОВ ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» Олена Стрижак та депутат Черкаської обласної ради Світлана Трофімова, яка вже кілька років є членом обласної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції і СНІДу при Черкаській облдержадміністрації. Депутат обласної ради взяла участь у акції на підтримку ВІЛ-інфікованих

– Загалом до акції долучилося більше п’ятисот осіб. Важливо, що таким чином об’єдналися як ВІЛ-інфіковані, так і люди, які поділяють їхній біль і усвідомлюють значимість проблеми, хочуть допомогти і готові це робити. Наша делегація була разом з ними, адже понад дві тисячі пацієнтів із області залишилися без лікування. Найжахливіше, що із них 41 дитина. Це наша спільна проблема і тільки спільними зусиллями її можна вирішити, – наголосила Світлана Трофімова.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/3512-deputat-oblasnoyi-radi-vzyala-uchast-u-akcyi-na-pdtrimku-vl-nfkovanih