Видатним краянам присвоєно звання «Почесний громадянин Тальнівщини»

17 липня 2015, 13:07
Видатним краянам присвоєно звання «Почесний громадянин Тальнівщини»
14 липня 2015 року відбулася чергова 40-а сесія Тальнівської районної ради, яку провела голова ради Наталія Руснак. У засіданні взяли участь голова райдержадміністрації Василь Клименко, в.о. першого заступника голови райдержадміністрації Володимир Гречка, начальники управлінь і відділів райдержадміністрації, сільські голови, представники народних депутатів України Геннадія Бобова та Валентина Ничипоренка, правоохоронних органів району та громадських організацій, місцевих ЗМІ.

На початку сесії присутні вшанували хвилиною мовчання борців за державну цілісність України, загиблих в зоні проведення АТО.

Голова районної ради та голова райдержадміністрації вручили Почесні грамоти за сумлінне виконання обов’язків депутатам районної ради Володимиру Бондарчуку, Валерію Ковалю та Павлу Лаціні.

Часом, визначеним регламентом районної ради для виступів, оголошень і заяв, скористалися депутати районної ради Леонід Єгоров, Віталій Захарчук, Анатолій Кравчук, Володимир Ротаєнко та представник ГО «Майдан» Василь Циба.

На початку розгляду питань порядку денного сесії виступив голова райдержадміністрації Василь Клименко з інформацією про перспективний план формування територіальних громад району.

Депутати заслухали звіт про виконання районного бюджету за перше півріччя 2015 року, внесли зміни до бюджету й до програми створення та функціонування Центру надання адміністративних послуг в Тальнівському районі на 2013-2018 роки та до районної програми проведення часткової мобілізації на території району на період до 2016 року; заслухали інформацію про хід виконання програм правової освіти населення Тальнівського району на 2011-2015 роки; щодо забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа на 2013-2015 роки; стабілізації та розвитку галузі тваринництва Тальнівського району на 2011-2020 роки.

Депутати схвалили рішення «Про районну програму профілактики та лікування стоматологічних захворювань на 2015-2020 роки», затвердили список народних засідателів та план роботи районної ради на ІІ півріччя 2015 року.

Жваво обговорювалося питання присвоєння звання «Почесний громадянин Тальнівщини». За результатами, ухвалено рішення про присвоєння звання двічі Герою Соціалістичної Праці Федору Дубковецькому, Герою Соціалістичної Праці Тетяні Гавриловій, Заслуженому працівнику культури України Олегу Сошинському, археологу Володимиру Круцу, ініціаторові газифікації району Антону Кравчуку та уродженцям району, які віддали своє життя під час подій на Майдані в Києві і в зоні проведення АТО, захищаючи державний суверенітет та цілісність України – Герою України Юрію Паращуку, кавалерам ордена «За заслуги» ІІІ ступеня Олександру Шевцову, Сергію Ярошенку, а також Євгену Гешу, Віталію Малишу та Віктору Мельниченку.

Вручення нагородних атрибутів відзначеним, або їх родичам, відбудеться під час святкування Дня Незалежності України.

Проінформував присутніх про стан законності, боротьби із злочинністю, охорону громадського порядку та результати діяльності в.о. прокурора Тальнівського району Роман Варяниця; про стан реагування на звернення, запити і запитання депутатів районної ради ознайомила депутатів Наталія Руснак.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/3541-vidatnim-krayanam-prisvoyeno-zvannya-pochesniy-gromadyanin-talnvschini