Депутати обговорюють питання чергової сесії обласної ради

27 серпня 2015, 19:12
Депутати обговорюють питання чергової сесії обласної ради27 серпня 2015 року голова обласної ради Валентина Коваленко взяла участь у обговоренні питань порядку денного майбутньої сесії, що провели депутати обласної ради – члени постійних комісій.

Зокрема, члени постійної комісії з питань регламенту, депутатської етики та місцевого самоврядування розглянули питання про внесення змін до проекту перспективного плану формування територій громад, що вносяться із урахуванням інтересів територіальних громад, громадських обговорень та консультацій щодо утворення спроможних територіальних громад, функціонування їх потенційних адміністративних центрів.

Обговорили депутати клопотання щодо нагородження Почесною грамотою Верховної та Грамотою Верховної Ради України; заслухали питання щодо підтримки рішення Драбівської районної ради про перейменування села Ленінське (запропоновано назву Богданівка) та селища Радгоспне (в Квітневе), а також – про утворення Єрківської селищної та Білозірської сільської об’єднаних територіальних громад та призначення перших місцевих виборів депутатів селищної і сільської ради об’єднаної територіальної громади, селищного і сільського голови.

Питання майбутньої сесії обговорили також члени постійної комісії обласної ради з питань екології, природокористування, ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та інших надзвичайних ситуацій. Так, заслухано інформацію про виконання робіт та фактичне використання коштів по об’єктах, видатки на які у 2015 році проводяться за рахунок коштів, передбачених в обласному бюджеті на охорону та раціональне використання природних ресурсів. Зокрема, цікавилися депутати станом будівництва очисних споруд на річці Суха Згар у Золотоніському районі, вивезенням пестицидів тощо.

Члени обох постійних комісій розглянули питання про внесення змін до рішення обласної ради від 21.01.2015 № 36-1/VI «Про обласний бюджет на 2015 рік».



Source URL: https://oblradack.gov.ua/3622-deputati-obgovoryuyut-pitannya-chergovoyi-sesyi-oblasnoyi-radi