Валентина Коваленко: «Місцева влада підтримує профспілки у відстоюванні законних прав і соціальних гарантій наших громадян»

05 жовтня 2015, 19:28
Валентина Коваленко: «Місцева влада підтримує профспілки у відстоюванні законних прав і соціальних гарантій наших громадян»5 вересня 2015 року голова обласної ради Валентина Коваленко взяла участь у засіданні «круглого столу» з нагоди Всесвітнього дня дій за гідну працю, що був організований Федерацією профспілок області. У нараді взяли участь представники обласного об’єднання організацій роботодавців, виконавчих дирекцій фондів соціального страхування, обласного центру зайнятості, головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області, а також голів обласних галузевих профоб’єднань та первинних профспілкових організацій.

Як відзначив голова обласної Федерації профспілок Петро Шевченко, на сьогодні в країні і області зокрема спостерігається поглиблення кризових явищ у суспільстві, таких як: невиплата заробітної плати, зростання безробіття, ухилення від сплати податків, поширення корупції та зневага до гідності людини праці.

– Подолання цих ганебних явищ вимагає консолідації усіх профспілок і потребує встановлення та дотримання відповідних правових норм, – наголосив він та відзначив, що на сьогодні, попри численні звернення до центральних органів виконавчої влади (у тому числі й через рішення сесій обласної ради), профспілки і їхні члени «залишаються поза увагою влади».Валентина Коваленко: «Місцева влада підтримує профспілки у відстоюванні законних прав і соціальних гарантій наших громадян»

Зі свого боку Валентина Коваленко повністю підтримала позицію профспілок та підтвердила неодноразові звернення до Верховної Ради України, Кабміну, профільних міністерств щодо забезпечення виплат заробітних плат і пільг, підвищення рівня соціальних гарантій для категорійних громадян тощо. Однак у відповідь отримали лише відписки та запевнення на словах у вирішенні поставлених проблем.

– На разі люди не відчувають декларованих владою гарантій та соціальних пільг. Так сьогодні у мене відбувся прийом громадян. І я змушена констатувати, що на сьогодні зі ста відсотків звернень 70-80 – це прохання надати матеріальну допомогу на лікування, операцію чи інші першочергові потреби наших краян… Будучи в районах багато отримала звернень від освітян, яких ображає ситуація із не нарахуванням пільг, субсидій чи здійснення обіцяних індексацій. І таких прикладів безліч по кожній галузі, – зауважила голова обласної ради та закликала представників професійних спілок області, Пенсійного фонду та інші соціальних фондів захисту громадян зайняти принципову позицію й виробити спільно із місцевою владою дієві кроки, аби змінити ситуацію й допомогти нашим громадянам відстояти свої законні права й гарантії.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/3729-valentina-kovalenko-msceva-vlada-pdtrimuye-profsplki-u-vdstoyuvann-zakonnih-prav-socalnih