Депутати обговорили питання порядку денного третього пленарного засідання першої сесії

15 грудня 2015, 19:35
Депутати обговорили питання порядку денного третього пленарного засідання першої сесії15 грудня відбулася погоджувальна рада між представниками усіх депутатських фракцій обласної ради. Її провів голова обласної ради Олександр Вельбівець. Участь у засіданні взяли депутати Віктор Парамонов, Олександр Лупашко, Михайло Мушієк, Вадим Гайович, Світлана Легойда, Юрій Ботнар, Андрій Сегеда, Олександр Рибченко.

Під час засідання депутати обговорили питання, які виносимуться на розгляд третього пленарного засідання першої сесії обласної ради сьомого скликання. Зокрема, про обрання голів постійних комісій обласної ради; про утворення президії обласної ради; про утворення тимчасової контрольної комісії обласної ради з контролю за розслідуванням фальсифікацій виборів до обласної ради.

Під час обговорення питання про обрання голів постійних комісій обласної ради учасники дійшли згоди відносно того, що керівників комісій необхідно обирати за демократичним принципом. А саме - керувати комісіями можуть представники будь-яких депутатських фракцій. Керівник депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «УКРАЇНСЬКЕ ОБ’ЄДНАННЯ ПАТРІОТІВ – УКРОП» Андрій Сегеда заявив, що їхня політична сила не претендує на жодну керівну посаду. Щодо персоналій керівників усіх депутатських комісій дійти згоди не вдалося. Депутати обговорили питання порядку денного третього пленарного засідання першої сесіїКерівник фракції політичної партії ВО «Свобода» Юрій Ботнар запропонував, щоб голосування на сесії за кандидатів на голів комісій відбувалося за рейтинговим принципом, з обговоренням кожної кандидатури окремо. Представник фракції Радикальної партії Олега Ляшка Вадим Гайович вніс пропозицію, що таке голосування має бути \"пакетним\". Це буде можливим, якщо до початку сесії представники фракцій зможуть дійти згоди щодо кандидатур.

Що стосується складу тимчасової контрольної комісії обласної ради з контролю за розслідуванням фальсифікацій виборів до обласної ради, то було вирішено, що до неї мають увійти по одному представнику від кожної з восьми політичних сил, присутніх у раді. Пропозиції щодо конкретних осіб депутатів мають бути подані до апарату обласної ради до 16 грудня.

Народні обранці визначилися із датою проведення третього пленарного засідання першої сесії обласної ради сьомого скликання. Воно відбудеться у п’ятницю, 18 грудня 2015 року об 11.00.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/3939-deputati-obgovorili-pitannya-poryadku-dennogo-tretogo-plenarnogo-zasdannya-pershoyi-sesyi