На сесії обласної ради розглянули організаційні питання та внесли зміни до бюджету

25 грудня 2015, 19:37
На сесії обласної ради розглянули організаційні питання та внесли зміни до бюджету25 грудня 2015 року голова обласної ради Олександр Вельбівець провів третє пленарне засідання першої сесії обласної ради. У роботі сесії взяли участь голова облдержадміністрації, депутат обласної ради Юрій Ткаченко, заступники голови, керівники департаментів та управлінь облдержадміністрації, керівники правоохоронних органів, представники громадськості та журналісти.

На початку засідання голова обласної ради Олександр Вельбівець оголосив про зміну керівництва фракції БЛОКУ ПЕТРА ПОРОШЕНКА «СОЛІДАРНІСТЬ». Новим головою став Костянтин Омаргалієв.

Олександр Вельбівець оголосив про численні звернення до нього від депутатів стосовно можливості виступити із заявами. Тож вирішено заслухати депутатські звернення. Зокрема, виступив голова фракції Всеукраїнське об’єднання «Свобода» Юрій Ботнар стосовно забезпечення прямих трансляцій сесій обласної ради на місцевих телеканалах; про припинення будівництва пташників на території Канівського, Черкаського і Чигиринського районів (це звернення також підтримала Валентина Коваленко), а також проінформував про створення міжфракційної групи «Протидія політичним репресіям та захисту здобутків революції гідності» та закликав до приєднання інших депутатів. Зі своїми пропозиціями і заявами виступили інші члени фракції ВО «Свобода»: Оксана Ковбоша, Володимир Волкович і Олексій Юрченко.На сесії обласної ради розглянули організаційні питання та внесли зміни до бюджету

Голова фракції ВО «Батьківщина» Михайло Мушієк звернувся до присутніх щодо оприлюдненої постанови Черкаської обласної виборчої комісії з офіційними результатами виборів депутатів обласної ради. Зробивши із того висновок, що обласна рада не є правомочною, а присутні депутати – неповноважними. Він також зачитав текст звернення до керівництва області і правоохоронних органів щодо розслідування інциденту демонтажу будиночку мітингарів 11 грудня 2015 року невідомими особами.

Стосовно питання законності роботи депутатів виступили секретар Черкаської ОВК Дмитро Жиляєв і начальник відділу правового забезпечення та кадрової роботи виконавчого апарату обласної ради Олексій Праведник. Зокрема, вони наголосили, що на сьогодні Черкаська ОВК виконала рішення Дніпропетровського апеляційного суду, яке не впливає на правомочність ради, а депутати набули своїх повноважень відповідно до чинного законодавства. Судових рішень щодо визнання ради нелегітимною немає.

Зі зверненнями і заявами також виступили: Володимир Костюченко (щодо розподілу коштів на медичне забезпечення постраждалих від аварії на Чорнобильській АЕС), Іван Далібожак (про фінансування спеціальної медико-санітарної частини №14 м. Сміла), Олександр Рябошлик (щодо припинення переслідування громадських активістів та військових), Анатолій Сахно (стосовно передбачення коштів на ремонт аварійної ділянки дороги Черкаси-Канів).

На сесії обласної ради розглянули організаційні питання та внесли зміни до бюджетуДепутати внесли зміни до складу постійних комісій обласної ради, проголосували за обрання голів комісій. Комісію з питань регламенту, місцевого самоврядування, забезпечення правопорядку та захисту прав людини очолив Олександр Лошков. Головою комісії з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів стала Світлана Легойда. Керувати комісією з питань розвитку інфраструктури та житлово-комунального господарства буде Володимир Кокодзей. Комісію з питань агропромислового розвитку та земельних відносин очолив Олександр Лупашко. З питань охорони здоров’я та соціального захисту населення – Олег Баштан. Комісію з питань освіти, науки, культури, молодіжної політики та спорту очолив Володимир Доманський. Головою комісії з питань екології, використання природних ресурсів та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій став Костянтин Омаргалієв, з питань комунальної власності, підприємництва та регуляторної політики – Наталія Кравцова.

Також депутати проголосували за утворення президії обласної ради та за утворення тимчасової контрольної комісії обласної ради з контролю за розслідуванням фальсифікацій виборів до обласної ради.

Наступне питання, яке розглянули народні обранці, стосувалося внесення змін до обласного бюджету на 2015 рік. По суті запропонованих змін депутатів проінформувала директор департаменту фінансів облдержадміністрації Наталія Кравченко. Дані зміни депутати розглянули на спільному засіданні постійних комісій обласної ради. На сесії обласної ради розглянули організаційні питання та внесли зміни до бюджету

Зміни відбуваються в частині міжбюджетних трансфертів. Здійснюється перерозподіл субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам: на виплату допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства, дітям–інвалідам, тимчасової державної допомоги дітям та допомоги на догляд за інвалідами І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу; на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), вивезення побутового сміття та рідких нечистот; на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, опалення та постачання гарячої води, послуги з централізованого водопостачання, водовідведення, що вироблялися, транспортувалися та постачалися населенню та/або іншим підприємствам централізованого питного водопостачання та водовідведення, які надають населенню послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, яка виникла у зв’язку з невідповідністю фактичної вартості теплової енергії та послуг з централізованого водопостачання, водовідведення, опалення та постачання гарячої води тарифам, що затверджувалися та/або погоджувалися органами державної влади чи місцевого самоврядування; на надання пільг та житлових субсидій населенню на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу.

На сесії обласної ради розглянули організаційні питання та внесли зміни до бюджетуТакож Наталія Кравченко повідомила про те, що держава виділила обласному бюджету додаткові кошти. Виділено 33 983,6 тис. грн. освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, з яких 6 053,6 тис. грн. на видатки споживання (виплата заробітної плати), 1 952,0 тис. грн. на видання, придбання, зберігання і доставку підручників і посібників для учнів загальноосвітніх навчальних закладів, 7 978,0 тис. грн. на оснащення опорних закладів сучасною матеріально-технічною базою (засобами навчання, навчальними комп’ютерними комплексами та мультимедійним обладнанням, впровадження енергозберігаючих технологій тощо) та 18 000,0 тис. грн. на придбання шкільних автобусів для перевезення дітей, що проживають у сільській місцевості.

Також відповідно до розпорядження Кабміну було виділено 87 978,4 тис. грн. медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, з якої 16 772,3 тис. грн. на оплату праці з нарахуваннями, 46 207,7 тис. грн. – цільові видатки на лікування хворих на цукровий і нецукровий діабет та на лікування методом гемодіалізу; 24 798,4 тис. грн. спрямовуються на придбання інших медикаментів. Ці та інші зміни депутати обласної ради підтримали своїм голосуванням.

Народні обранці проголосували за звернення до вищого керівництва держави: щодо законодавчого врегулювання обігу вогнепальної зброї шляхом прискорення розгляду й прийняття Верховною Радою законопроекту «Про цивільну зброю і боєприпаси»; щодо оцінки роботи виконуючого обов’язки начальника відділу Уманської поліції.На сесії обласної ради розглянули організаційні питання та внесли зміни до бюджету

Наприкінці засідання голова обласної ради Олександр Вельбівець повідомив депутатів, що 29 грудня відбудеться позачергова сесія обласної ради, на якій розглядатиметься питання про обласний бюджет на 2016 рік. Перед цим проект обласного кошторису буде обговорений на спільному засіданні постійних депутатських комісій. Після цього перша сесія обласної ради сьомого скликання завершила свою роботу.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/3965-na-sesii-oblasnoii-radi-rozglianuli-organzacyn-pitannia-ta-vnesli-zmni-do-biudzhetu