Питання обласного бюджету на 2016 рік обговорено на спільному засіданні постійних комісій обласної ради

29 грудня 2015, 14:13
Питання обласного бюджету на 2016 рік обговорено на спільному засіданні постійних комісій обласної ради29 грудня 2015 року проведено спільне засідання постійних комісій обласної ради. У ньому взяли участь депутати, що входять до складу постійних комісій обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів; регламенту, місцевого самоврядування, забезпечення правопорядку та захисту прав людини; агропромислового розвитку та земельних відносин; охорони здоров’я та соціального захисту; освіти, науки, культури, молодіжної політики та спорту; інфраструктури та житлово-комунального господарства; екології, використання природних ресурсів та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій; комунальної власності, підприємництва та регуляторної політики.

У спільному засіданні взяли участь голова обласної ради Олександр Вельбівець, голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації.

До порядку денного засідання було внесено одне питання: про проект рішення обласної ради «Про обласний бюджет на 2016 рік».

З інформацією щодо цього питання виступила директор Департаменту фінансів обласної державної адміністрації Наталія Кравченко.Питання обласного бюджету на 2016 рік обговорено на спільному засіданні постійних комісій обласної ради

Як зазначила вона у вступному слові, цей проект обласного кошторису розроблений та доопрацьований у відповідності до прийнятого 25 грудня 2015 року Верховною Радою України Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік».

Доповідач зазначила, що проектом передбачено доходи обласного бюджету на 2016 рік у сумі 4 743 742, 9 тис. грн., в тому числі доходи загального фонду – 4 641 675, 1 тис. грн., спеціального – 102 067, 8 тис. грн., та бюджету розвитку – 1 млн. 56, 8 тис. грн.

Видатки обласного бюджету визначено у сумі 4 472 774, 6 тис. грн. В тому числі із загального фонду у сумі 4 585 799, 4 тис. грн., зі спеціального фонду – 156 975, 3 тис. грн.

Питання обласного бюджету на 2016 рік обговорено на спільному засіданні постійних комісій обласної радиПроектом рішення, як і вимагає чинне законодавство, передбачено перелік захищених статей за їх економічною структурою. Зокрема, це оплата праці працівників бюджетних установ, нарахування на заробітну плату; придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів; оплата комунальних послуг та енергоносіїв; забезпечення інвалідів технічними та іншими засобами реабілітації, виробами медичного призначення для індивідуального користування тощо.

Після презентації обласного бюджету, який супроводжувався демонстрацією слайдів, присутні депутати задали низку запитань, внесли пропозиції та отримали на них відповіді та пояснення.

Спільним рішенням постійних комісій проект обласного бюджету було рекомендовано для розгляду і обговорення на пленарному засіданні обласної ради.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/3974-pitannya-oblasnogo-byudzhetu-na-2016-rk-obgovoreno-na-splnomu-zasdann-postynih-komsy-oblasnoyi