Урок національно-патріотичного виховання від Володимира Шовкошитного для старшокласників Уманщини

18 березня 2016, 16:45
Урок національно-патріотичного виховання від Володимира Шовкошитного для старшокласників Уманщини16 березня 2016 року гостем Родниківської загальноосвітньої школи став український письменник, політолог, доктор філософії Володимир Шовкошитний, який завітав, аби провести для учнівської молоді Уманщини урок мужності та національно-патріотичного виховання. Представила гостя численній аудиторії голова Уманської районної ради Оксана Супрунець.

Розпочинаючи зустріч, Оксана Анатоліївна відзначила, що в навчальних закладах району постійно й послідовно проводиться робота у напрямку формування національно-патріотичного духу в молодого покоління. Посадовець закликала присутніх старшокласників із Родниківської, Сушківської, Іванівської, Дмитрушківської, Берестівецької, Бабанської ЗОШ та Доброводівського й Гереженівської НВК до активного діалогу та плідної роботи.

До проведення заходу також долучилися голова Родниківської сільської ради Руслан Яремчук, голова Громадської ради при райдержадміністрації Тетяна Чорномаз та директор Уманського гуманітарно-педагогічного коледжу ім.Т.Г.Шеченка Ольга Чепка.Урок національно-патріотичного виховання від Володимира Шовкошитного для старшокласників Уманщини

У біографії талановитого письменника — депутатство у Верховній Раді України першого скликання, ліквідація наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Він, окрім іншого, активний учасник Революції Гідності і стояв на барикадах поруч зі своїми двома синами, один з яких нині на Донбасі захищає Незалежність країни.

Урок був наповнений змістом великої любові до України та її героїв. В залі панувала тиша і зацікавленість. Виступ Володимира Шовкошитного був яскравим, цікавим, насиченим багатьма фактами його творчої біографії. Велике враження справила на всіх присутніх мужність українського письменника. Йому було не страшно в Чорнобилі й на київських барикадах, де провів три місяці.

Нині Володимир Шовкошитний займається і видавничою діяльністю. Як директор видавництва «Український пріоритет», на зустріч привіз кілька найпопулярніших книжок українських авторів з історії та сучасної літератури. Серед презентованих книг пана Володимира увагу присутніх привернули його прозові видання: епопея-трилогія «Кров – свята», «Білий кречет», роман «Боривітри» (саме за цю книжку письменника відзначено престижною Міжнародною літературною премією імені Миколи Гоголя «Тріумф»), «Герої народжуються на могилах героїв», «Мерехтіння зникань».Урок національно-патріотичного виховання від Володимира Шовкошитного для старшокласників Уманщини

Неабиякий інтерес викликали твори, присвячені Майдану та українській історії – «Армагедон на Майдані» Василя Базіва, «Хрещатик плаза» Павла Вольвача, «Пророк» Олеся Ульяненка та інші, зокрема, кілька книжечок дитячої літератури.

Володимир Федорович найголовнішими своїми творами назвав Декларацію про незалежність України і Конституцію України, у яких є написані ним рядки. „Найбільша цінність у житті - це право вибору. Ми можемо вибрати: жити як раби, або жити з честю, борючись за свободу. Адже людина народжена вільною і вільною мусить іти по життю, це відчуття повноти буття” – підкреслив Володимир Шовкошитний.

Гість закликав молодих людей ставити собі найвищі цілі, бо лише найвища ціль дає можливість реалізуватися. Адже саме від молоді залежить, якою буде Україна в майбутньому.Урок національно-патріотичного виховання від Володимира Шовкошитного для старшокласників Уманщини

Зі свого боку, голова районної ради Оксана Супрунець відзначила, що подібні заходи відіграють важливу роль у формуванні національно-патріотичного духу молодого покоління, спонукають до роздумів над історичним минулим нашої України, сприяють вихованню мужності, справедливості, гордості за український народ. Посадовець висловила вдячність Володимиру Федоровичу за його особливу життєву місію і покликання – запалювати людські серця словом – як усним, так і друкованим.

В кінці зустрічі кожний бажаючий отримав автограф Володимира Шовкошитного.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/4133-urok-naconalno-patrotichnogo-vihovannya-vd-volodimira-shovkoshitnogo-dlya-starshoklasnikv