Черкащина попрощалася з Героєм-захисником, полеглим в Іловайському котлі

25 березня 2016, 14:51
Черкащина попрощалася з Героєм-захисником, полеглим в Іловайському котліУ пам\'ять про загиблого у зоні АТО Олександра Маламужа та інших побратимів, які поклали своє життя за незалежність України, 25 березня 2016 року у Черкасах оголошено траур.

Цього дня на Соборній площі обласного центру відбулася церемонія прощання із загиблим Героєм. Сотні земляків прийшли провести в останню путь мужнього захисника, воїна, патріота.

Разом з ними розділити скорботу та висловити співчуття родині прийшли керівники – голова обласної ради Олександр Вельбівець, голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко, міський голова м. Черкаси Анатолій Бондаренко, заступник військового комісара області Олег Захаренко, численні представники установ і організацій міста, військові побратими.

Олександр народився 18 липня 1985 року в Черкасах. Служив у 2-му батальйоні спеціального призначення Національної гвардії України «Донбас». Як інформують на сайті «Книга пам’яті», ранком 29 серпня 2014 року під час виходу з Іловайського котла, по дорозі з с. Многопілля при в’їзді до с. Червоносільське Донецької області, по автомобілю, в якому знаходився боєць, вистрілив російський танк. Олександр загинув разом із сімома побратимами. Тимчасово був похований на Краснопільському цвинтарі м. Дніпропетровськ як невпізнаний герой. Згодом тіло ідентифікували за тестами ДНК.Черкащина попрощалася з Героєм-захисником, полеглим в Іловайському котлі

На початку урочистої жалоби архієрей Української православної церкви Київського патріархату митрополит Черкаський та Чигиринський Іоа́н провів поминальний молебень.

Від керівництва області співчуття і скорботу висловив голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко та вручив батькові В’ячеславу нагороду сина – відзнаку «За заслуги перед Черкащиною» (посмертно).

Всіх загиблих у збройному конфлікті на Сході вшанували хвилиною мовчання.

Похоронили Олександра Маламужа на Алеї Слави учасників АТО на кладовищі №4.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/4147-cherkaschina-poproschalasia-z-geroiem-zahisnikom-poleglim-v-lovayskomu-kotl