Тематичний семінар з реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні проведено з секретарями

25 березня 2016, 16:02
Тематичний семінар з реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні проведено з секретарямиВ обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів проведено короткостроковий тематичний семінар підвищення кваліфікації секретарів сільських, селищних рад.

В рамках семінару було обговорено питання територіальної організації влади та реформи місцевого самоврядування, надання соціальної допомоги та пільг, надання міжнародної технічної допомоги, управління державним та комунальним майном, відчуження об’єктів права державної та комунальної власності.

Окрім того, детально вивчено питання регулювання земельних відносин, управління спільною власністю територіальних громад, прийняття регуляторних актів, організації діловодства, роботи із зверненнями громадян, вчинення нотаріальних дій, реєстрації прав на нерухоме майно та ін.

Програма семінару містила навчальний модуль з нового антикорупційного законодавства та передбачала засвоєння знань і вмінь, які забезпечують здатність запобігати виникненню корупційних діянь в органах місцевого самоврядування.

Отримані на семінарі професійні знання сприятимуть ефективному виконанню завдань та посадових обов’язків секретарів сільських, селищних в умовах реформування місцевого самоврядування, модернізації державної служби України та служби в органах місцевого самоврядування, що відбуваються на сучасному етапі розвитку української держави.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/4148-tematichniy-semnar-z-reformuvannia-mscevogo-samovriaduvannia-ta-teritoralnoii-organzacii-vladi