Депутати Золотоніської районної ради проголосували за зміни

31 березня 2016, 15:30
Депутати Золотоніської районної ради проголосували за зміни30 березня 2016 року відбулося пленарне засідання четвертої сесії Золотоніської районної ради VII скликання, яке провів голова районної ради Валерій Саранча.

У роботі сесії взяли участь депутати обласної ради Вадим Гайович і Віктор Гончаренко, 27 депутатів із 34 обраних, сільські голови, представники громадських організацій, керівники структурних підрозділів органів виконавчої влади.

Голова райради Валерій Саранча на початку сесії поінформував присутніх про створення фракцій у районній раді, зокрема, до складу фракції ВО ,,Батьківщина” ввійшло три депутати, Радикальної партії - п’ять; Аграрної партії - десять депутатів і фракція ВО ,,Черкащини” налічує сім депутатів.

Опісля прийняли порядок денний, до якого було внесено більше двох десятків питань.

Перше з них стосувалося районної комплексної програми щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників антитерористичної операції, соціального захисту їх сімей та вшанування пам’яті загиблих учасників антитерористичної операції на 2015-2017 роки.

Зазначалося, що статус учасника АТО мають 146 жителів району. Торік профінансовано видатки на виконання програми в сумі 35 тис. грн. На 2016 рік передбачено 55 тис. грн., а саме: на фінансову підтримку Громадської спілки учасників та ветеранів АТО „Патріот” - 25 тис. грн. та виплату щомісячної грошової допомоги з розрахунку 400 грн. одному з членів сім’ї загиблих воїнів під час проведення антитерористичної операції в східних регіонах України. Відповідно до зазначеної Програми передбачено забезпечувати виплату одноразової матеріальної допомоги в розмірі 30 тис.грн. одному з членів сім\'ї загиблого.

У 2015 році таку одноразову матеріальну допомогу отримали дві сім’ї загиблих, а щомісячну грошову допомогу в розмірі 400 грн. одному з членів сім\'ї загиблих – 5 осіб. Протягом року виплачено 21,6 тис. грн.

На оздоровленні в санаторіях Одеської, Чернігівської областей та „Феофанія” міста Київ побувало сім учасників АТО. Зазначалося, що пройти курс лікування та оздоровитися демобілізовані вояки можуть і на місцевому рівні, у Золотоніській ЦРЛ. У кожному відділенні лікарні є 2-3 палати комфортного перебування. Фінансування на ці потреби проводить і територіальний центр соціального обслуговування населення.

Відмічалося, що програма досить дієва і має важливий аспект для учасників АТО.Депутати Золотоніської районної ради проголосували за зміни

Далі депутати одноголосно проголосували за програми: розвитку малого підприємництва Золотоніського району на 2016-2017 роки; підтримки Золотоніського районного сектору Управління Державної міграційної служби України в Черкаській області; цивільного захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій, запобігання їх виникненню та реагуванню, забезпечення техногенної та пожежної безпеки на 2016-2020 роки; забезпечення правопорядку в районі на такий же період.

Під час розгляду районної програми розвитку галузі охорони здоров’я Золотоніського району на 2016-2018 роки, яку було оприлюднено ще в лютому, у коментарі голова районної ради Валерій Саранча зазначив, що галузь охорони здоров\'я сьогодні має чимало проблем, серед яких неефективне функціонування, обмеженість доступності якісної безкоштовної медичної послуги, відсутність стимулів для розвитку та багато іншого. Проблемні питання здоров\'я населення залишаються одними з найбільш складних і актуальних. Нераціональна організація первинної допомоги та її недостатнє фінансування призвели до втрати комплексності та наступності у надання медичної допомоги, формального підходу до здійснення профілактики та диспансерної роботи. Як наслідок, спостерігаються високі показники пізнього виявлення тяжких хвороб та ускладнень хронічних захворювань, що зумовлює надмірну потребу у дорогому спеціалізованому лікуванні.

Програмою визначено подальший розвиток системи охорони здоров\'я Золотоніського району, який шляхом розмежування рівнів медичної допомоги, підвищення ефективності функціонування системи охорони здоров\'я, переорієнтації бюджетних коштів сприятиме підвищенню якості і доступності медичних послуг тощо.Депутати Золотоніської районної ради проголосували за зміни

Потім депутати розглянули і схвалили рішення щодо змін до районної цільової програми ,,Призовна дільниця”, додатково виділивши кошти для придбання комп’ютерного обладнання військовому комісаріату; затвердили звіт про виконання районного бюджету за 2015 рік; надали згоду на затвердження матеріалів технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок; ухвалили рішення про доповнення до Статуту комунального закладу ,,Золотоніський районний центр первинної медико-санітарної допомоги”.

Депутати підтримали ініціативу територіальних громад Зорівки та сусідніх сіл, які хочуть об’єднатися, але для цього треба змінити межі Золотоніського району. На сесії прийнято рішення про розробку проекту землеустрою щодо встановлення (зміни) меж Золотоніського району за рахунок земель Вершинозгарської, Ленінської, Мехедівської сільських рад Драбівського району.

Підтримавши ініціативу депутата Василя Лисенка, сесія постановила звернутись до Головного управління Держгеокадастру в Черкаській області щодо резервування для учасників АТО 50 га ріллі в адміністративних межах Зорівської сільської ради, яка на сьогодні обробляється без належних дозвільних документів.

З поміж іншого було погоджено призначення керівником Подільського навчально-виховного комплексу Світлану Гречун; визначено десять народних засідателів міськрайонного суду; внесено зміни у склад постійних комісій районної ради.

Своїм рішенням депутати відтермінували визначення та створення опорних шкіл у Золотоніському районі до закінчення процесу утворення об’єднаних територіальних громад та ухвалили рішення про вихід районної ради зі складу засновників редакції районної газети ,,Вісник Золотоніщини” з перетворенням редакції членами її трудового колективу у суб’єкт господарювання із збереженням назви, цільового призначення, мови видання і тематичної спрямованості.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/4155-deputati-zolotonskoii-rayonnoii-radi-progolosuvali-za-zmni