Олександр Вельбівець: У рамках реформи громади отримають можливість самі вирішувати, на що у першу чергу витрачати кошти

15 квітня 2016, 14:28
Олександр Вельбівець: У рамках реформи громади отримають можливість самі вирішувати, на що у першу чергу витрачати кошти14 квітня 2016 року голова обласної ради Олександр Вельбівець з робочою поїздкою відвідав Монастирищину.

Разом з ним з метою вивчення стану справ на місцях прибули начальник управління агропромислового розвитку обласної державної адміністрації Ігор Колодка та завідувач сектором інформаційно-аналітичної діяльності управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Володимир Купріянов.

У приміщенні Будинку рад Олександр Іванович спільно з головою районної ради Миколою Орендарчуком та головою районної державної адміністрації Олегом Недогодою провів зустріч з активом району, під час якої звернув увагу на проблемні питання: в соціальній сфері, перспектив роботи шкіл та необхідності їх оптимізації, надання якісної і системної освіти підростаючому поколінню, якості доріг, вирішенню земельних відносин тощо.

Участь в обговоренні також взяли Сергій Говрас – начальник районного сектору управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Черкаській області, Володимир Яровий – начальник районного відділення поліції Уманського ВП ГУНП в Черкаській області, Ірина Стасюк – начальник районного відділу обслуговування громадян Уманського об’єднаного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області, Сергій Донець – заступник голови комісії з реорганізації Христинівської ОДПІ ГУ ДФС у Черкаській області – заступник начальника-начальник Монастирищенського відділення Христинівської ОДПІ, Олег Синиця – виконувач обов’язки директора територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Монастирищенського району.Олександр Вельбівець: У рамках реформи громади отримають можливість самі вирішувати, на що у першу чергу витрачати кошти

Особливу увагу приділено також питанню реформування галузі охорони здоров’я в районі. Так, під час діалогу з головним лікарем центральної районної лікарні Володимиром Чуйком керівник обласної ради наголосив, що ініціюватиме проведення окремої наради, на якій буде запропоновано керівникам медичних закладів області висловити своє бачення ситуації щодо доцільності розподілу на первинну і вторинну ланки медичного обслуговування в шести районах області та надати пропозиції з покращення системи надання медичних послуг громадянам.

У ході спілкування учасники заходу також обговорили актуальні питання проведення реформи децентралізації та процесу об\'єднання територіальних громад.

Олександр Вельбівець: У рамках реформи громади отримають можливість самі вирішувати, на що у першу чергу витрачати коштиОлександр Вельбівець, звертаючись до присутніх, зазначив: «У нинішніх умовах реформування місцевого самоврядування та децентралізації влади об’єднання територіальних громад є важливим кроком для їх розвитку. У рамках реформи громади отримають можливість самі вирішувати, на що у першу чергу витрачати кошти».

Крім того, він нагадав про збільшення обсягів фінансування у місцевих бюджетах, переданих на місця повноважень і порадив виважено та відповідально підходити до усіх цих процесів.

Голова обласної ради схвально поставився і до прохання голови асоціації сільських голів Монастирищини, Івахнянського сільського голови Лідії Середюк організувати найближчим часом зустріч із головами об’єднаних територіальних громад.

Олександр Вельбівець: У рамках реформи громади отримають можливість самі вирішувати, на що у першу чергу витрачати коштиУ ході поїздки голова обласної ради ознайомився з діяльністю сільського кооперативу «ВІЛІС-МОЛОКО» в селі Сатанівка, виробничим процесом переробки молока, обладнання до якого придбано за кошти гранту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН в Україні 2015-2016 років.

Потім відвідав Монастирищенську спеціалізовану загальноосвітню школу №5 І-ІІІ ступенів, де зустрівся з колективом та ознайомився з навчальною, матеріально-технічною базою.

Далі Олександр Іванович оглянув потужності й ознайомився з виробництвом ТОВ «Монастирищенський котельний завод» (селище Цибулів) та ТОВ «МВВФ «Енергетик» (село Нове Місто), а також побував на будівництві виробничих приміщень ТОВ «Котельно-механічний завод «Пархоменко» в селі Половинчик. .

Підбиваючи підсумки візиту, Олександр Вельбівець зазначив, що Монастирищенський район має ряд позитивних напрацювань, то ж обласна рада і надалі вдосконалюватиме співпрацю у вирішенні проблем району шляхом злагодженої взаємодії.




Source URL: https://oblradack.gov.ua/4177-oleksandr-velbvec-u-ramkah-reformi-gromadi-otrimaiut-mozhlivst-sam-virshuvati-na-scho-u-pershu