Пленарне засідання Катеринопільської районної ради було конструктивним і змістовним

28 квітня 2016, 15:07
Пленарне засідання Катеринопільської районної ради було конструктивним і змістовним27 квітня 2016 року відбулося пленарне засідання позачергової четвертої сесії районної ради, яку провів голова районної ради Віталій Верета.

В її роботі взяли участь депутат обласної ради Олександр Коваленко, голова райдержадміністрації Ольга Ніколенко та її заступники, керівники управлінь, відділів райдержадміністрації, установ, організацій, підприємств, громадських організацій, політичних партій, сільські, селищні голови.

З першого питання порядку денного “Про внесення змін до рішення районної ради від 29.12.2015 № 2-5/VІІ “Про районний бюджет на 2016 рік”, інформувала начальник відділу фінансового управління райдержадміністрації Тамара Чоловська. За пропозиціями райдержадміністрації за рахунок вільних залишків на початок року збільшено видатки загального фонду на покриття витрат, які не було враховано при формуванні районного бюджету на 2016 рік в сумі 350 тис. грн., в тому числі на галузь медицини, на фінансову підтримку Катеринопільської ДЮСШ, а також субвенцію Новоселицькому сільському бюджету для придбання житла учаснику АТО, та обласному бюджету на створення запасів медикаментів для лікування вагітних, на придбання відеолапараскопічної стійки з набором ендоскопічних інструментів та придбання обладнання, меблів, інвентарю для перинатального центру, а також на виконання деяких районних програм.

За рахунок обласної субвенції збільшено дохідну та видаткову частину районного бюджету, а саме: на виконання програми «Впровадження в Черкаській області проекту Програми розвитку Європейського Союзу (ЄС) та Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду, фаза – ІІІ» на 2016-2018 роки в сумі 16 тис.грн., на соціально економічний розвиток регіону 120 тис. грн. За рахунок природоохоронного фонду обласного бюджету виділено кошти в сумі 4 млн. грн. на реконструкцію каналізаційних-очисних споруд смт Катеринопіль Черкаської області. Збільшено дохідну частину районного бюджету за рахунок субвенцій з сільських, селищних бюджетів та бюджетів об’єднаних територіальних громад, відповідно збільшено видатки на галузі медицини, освіти

У зв’язку з утворенням територіального центру соціальних послуг Катеринопільського району визнано цю новостворену установу розпорядником коштів нижчого рівня. Головним розпорядником коштів «Територіальні центри і відділення соціальної допомоги на дому» визначено Катеринопільську районну державну адміністрацію. Відповідно для забезпечення фінансування новоствореної установи перерозподілено кошторисні призначення.

Наступним питанням було заслухано інформацію Звенигородської місцевої прокуратури про стан діяльності на території Катеринопільського району, з якою депутатів ознайомив керівник Звенигородської місцевої прокуратури Дмитро Пархоменко. Він відмітив, що протягом звітного року рівень злочинності на 10 тис. населення не перевищує загальнообласного показника – 106,8 відсотка та досить високий рівень розкриття злочинів в районі. Як зазначив керівник, на жаль, зріс рівень злочинів проти власності та проти безпеки руху, експлуатації транспорту.

Під час розгляду наступних питань було затверджено: районну програму розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт з будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг загального користування місцевого значення у Катеринопільському районі на 2016-2017 роки, технічну документацію з нормативної грошової оцінки земельних ділянок.

Відповідно до Закону України “Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації” з ініціативою трудового колективу комунального підприємства “Редакція газети “Катеринопільський вісник” звернулась до депутатів редактор газети Валентина Вовкотруб. Вона запропонувала провести реформування на другому етапі реформи (2017-2018 роки) у такий спосіб - це вихід районної ради та районної державної адміністрації зі складу засновників комунального підприємства з перетворенням редакції членами її трудового колективу у суб’єкт господарювання зі збереженням назви, цільового призначення, мови видання і тематичної спрямованості друкованого засобу масової інформації. Депутати таку ініціативу підтримали.

Під час пленарного засідання депутати прийняли ще низку рішень, зокрема, про передачу бібліотечного фонду з балансу Катеринопільського відділу культури райдержадміністрації до комунальної власності Єрківської селищної об’єднаної територіальної громади, про передачу майна територіальному центру надання соціальних послуг Катеринопільського району.

Останнім питанням розглянули заяву голови районної державної адміністрації Ольги Ніколенко про дострокове припинення нею депутатських повноважень у зв’язку з тим, що новий Закон “Про державну службу”, який вступить у дію з 1 травня цього року, не дозволяє суміщати депутатську діяльність із перебуванням на посаді.

Голова районної ради наприкінці подякував депутатам, які брали активну участь і гідно відстоювали честь району у Спартакіаді депутатів місцевих рад та привітав усіх із наступаючими святами.





Source URL: https://oblradack.gov.ua/4200-plenarne-zasdannia-katerinoplskoii-rayonnoii-radi-bulo-konstruktivnim-zmstovnim