Олександр Вельбівець зустрівся з профспілковим активом Черкащини

28 квітня 2016, 20:21
Олександр Вельбівець зустрівся з профспілковим активом Черкащини28 квітня 2016 року в будівлі Федерації профспілок області відбулося засідання профспілкового активу Черкащини, у якому участь взяв голова обласної ради Олександр Вельбівець.

Засідання проведено за участі представників обласного об’єднання роботодавців, керівників фондів соціального страхування, служби зайнятості, Пенсійного фонду України; Державної фіскальної служби; Національної спілки підприємців і промисловців, голів обласних галузевих профоб’єднань та первинних профспілкових організацій; засобів масової інформації.

Учасники засідання обговорили питання щодо відзначення Дня Міжнародної солідарності трудящих «За гідне життя людини праці».

З інформацією щодо цього та про роботу профспілок області з питань соціально-економічних відносин на підприємствах, установах, організаціях Черкащини виступив голова Федерації профспілок області Петро Шевченко.

Він проаналізував стан взаємодії профспілок з роботодавцями області, перерахував ті кроки, які здійснювалися в інтересах працівників різних галузей, а також наголосив, що декілька років підряд профспілковий актив проводить свої заходи у Всесвітній день охорони праці. Не винятком став і нинішній рік. Адже профспілки, як ніхто інший, зацікавлені в тому, щоб на виробництві роботодавці забезпечували охорону праці, підвищували безпеку кожного працівника безпосередньо на його робочому місці, виступали за те, щоб людина отримувала гарантовану заробітну плату тощо.Олександр Вельбівець зустрівся з профспілковим активом Черкащини

До обговорення зазначеного питання було запрошено також голову обласної ради Олександра Вельбівця.

Олександр Іванович, віддаючи належне профспілковим організаціям щодо захисту інтересів трудівників, зазначив, що життя вносить корективи і в діяльність органів влади, і в діяльність громадських організацій, якими є і профспілки. В умовах реформ, які започаткував і проводить уряд в державі, в умовах поглиблення ринкових стосунків на виробництві, запровадження децентралізації та передачі низки повноважень місцевим органам влади, профспілки мають посилювати свій вплив у сфері соціальних гарантій як на працю, зайнятість громадян, на охорону праці, так і на достойну її оплату, спрямовуючи зусилля в тому числі і на виведення її з «тіні».

Голова обласної ради зауважив, що, на жаль, профспілки майже самоусунулися від впливу на приватні структури. А в цьому секторі економіки нині трудиться чимало людей і які іноді не мають необхідного захисту. А ще – особливу увагу треба буде приділяти тим структурам, що будуть сформовані в об’єднаних територіальних громадах.

Окрім того, він наголосив, що профспілки здатні запроваджувати і інші підходи в своїй діяльності, налагоджуючи тісні контакти з роботодавцями, соціальними партнерами і органами влади. Такий діалог має бути постійним.

На завершення виступу Олександр Іванович привітав присутніх з Пасхою Христовою-Великоднем, Святом Весни і Праці та побажав усім здоров’я , добра і благополуччя.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/4203-oleksandr-velbvec-zustrvsia-z-profsplkovim-aktivom-cherkaschini