У Черкасах вшанували ветеранів-визволителів

06 травня 2016, 19:37
У Черкасах вшанували ветеранів-визволителів6 травня 2016 року голова обласної ради Олександр Вельбівець привітав ветеранів-черкащан, які визволяли рідну землю від загарбників у Другій світовій війні. Урочистості з нагоди відзначення 71-ої річниці з Дня Перемоги над нацизмом відбулися у приміщенні обласної філармонії. У заходах взяли участь ветерани війни та громадськість міста, заступники голови і керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, представники громадських організацій і комунальних підприємств обласної ради.

У холі філармонії гостей зустрічали мелодіями військових пісень, а всі бажаючі мали змогу оглянути представлену виставку тематичних картин із фондів обласного художнього музею.

У Черкасах вшанували ветеранів-визволителівІз вітаннями, побажаннями добра та здоров’я до присутніх ветеранів звернувся голова обласної ради Олександр Вельбівець. Він, зокрема, зауважив, що в ці дня усі українці вшановують «пам’ять про кожного, хто боровся за звільнення рідної землі, кожного, хто віддав найдорожче – своє життя, щоб врятувати наше із вами». Адже у ці дні, як ніколи раніше, кожен глибоко усвідомив та переоцінив значення тих перемог.

– Події, що переживаємо зараз, надають особливого змісту Дню Перемоги у тій війні… Війна, на превеликий жаль, стала для нас не сторінкою із підручника історії, а жахливою реальністю, до якої ми були не готові. І сьогодні ваш приклад об’єднує нас і робить непереможними, надихає на нові звершення, допомагає долати труднощі та йти вперед. Доземний вам уклін та найщиріша вдячність, що не шкодували себе заради нашого майбутнього. Дякуємо вам за ваш подвиг!, – наголосив Олександр Іванович.

У Черкасах вшанували ветеранів-визволителівТакож привітали присутніх визволителів перший заступник голови облдержадміністрації Віталій Коваль і міський голова м. Черкаси Анатолій Бондаренко.

Власними спогадами про далекі, але незабутні роки війни поділився полковник-артилерист, учасник бойових дій Олег Чернишов.

Урочисті заходи продовжились святковим концертом, під час якого з музично-хореографічними композиціями виступили майстри сцени та місцеві художні колективи.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/4207-u-cherkasah-vshanuvali-veteranv-vizvolitelv