Олександр Вельбівець взяв участь у засіданні круглого столу в Мінрегіонбуді

16 травня 2016, 12:25
Олександр Вельбівець взяв участь у засіданні круглого столу в Мінрегіонбуді 13 травня 2016 року за ініціативи та організації Асоціації районних та обласних рад України, при підтримці Міністерства регіонального розвитку,будівництва та житлово-комунального господарства України відбулося засідання круглого столу на тему: «Удосконалення механізму отримання коштів місцевими бюджетами за рахунок Державного фонду регіонального розвитку».

На засідання круглого столу був запрошений та взяв участь у його роботі голова обласної ради Олександр Вельбівець.

У заході взяли участь високопосадовці Мінрегіону, голови та представники обласних рад, посадовці центральних органів виконавчої влади, а також експертне середовище.

На засіданні обговорювались питання фінансування з Державного фонду регіонального розвитку та пропонувались альтернативні рішення щодо вдосконалення цієї процедури.

Зокрема, В’ячеслав Негода, Перший заступник Мінрегіону, проінформував, що ні одна з
областей не подала пропозицій до переліку проектів та програм, які плануються до фінансування з ДФРР у 2017 році. Відповідно до Бюджетного Кодексу, вони мали б це зробити до 1 травня поточного року, що свідчить про низький рівень активності областей та зауважив, що така ситуація є індикатором, яка не дозволяє ставити питання про збільшення ресурсів на підтримку регіонального розвитку.

У свою чергу, деякі представники обласних рад зауважили, що причиною такого результату є недосконалий механізм розподілення коштів з Фонду, не враховується багато аспектів розвитку та специфіки регіонів. Вони також зазначили, що потрібно міняти систему використання грошей, тим самим залишати невикористанні кошти на місцях, а не повертати їх до бюджету.

Також на круглому столі розглядали аспекти Європейського та міжнародного досвіду та яким чином його можна екстраполювати на Україну.

Учасники круглого столу на завершення роботи ухвалили Резолюцію з обговорюваних питань.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/4215-oleksandr-velbvec-vziav-uchast-u-zasdann-kruglogo-stolu-v-mnregonbud