Олександр Вельбівець: будівництво спортивного центру «Академія футболу «Черкаський Дніпро» – це соціально значимий проект

17 травня 2016, 23:25
Олександр Вельбівець: будівництво спортивного центру «Академія футболу «Черкаський Дніпро» – це соціально значимий проект 17 травня 2016 року у телестудії регіонального центру НТКУ «Рось» у рамках програми «Країна, яка нам потрібна» проведено обговорення проблеми щодо ініційованого футбольним клубом «Черкаський Дніпро» будівництва Рекреаційного, культурно-спортивного і фізкультурно-оздоровчого центру «Академія футболу «Черкаський Дніпро».

До телеефіру було запрошено голову обласної ради Олександра Вельбівця, керівництво клубу на чолі з його президентом, депутатом обласної ради Володимиром Лашкулом, представників обласних структур, що опікуються питаннями розвитку фізкультури і спорту, заступника міського голови м. Черкаси Геннадія Шевченка, громадськість, вболівальників, спортсменів, депутатів міської ради, інших зацікавлених осіб, в тому числі опонентів.

З метою конструктивного діалогу, учасникам було роздано буклети з перед проектними пропозиціями, в яких подано загальний вигляд будівництва центру та генеральний план.

Олександр Вельбівець: будівництво спортивного центру «Академія футболу «Черкаський Дніпро» – це соціально значимий проект Як було повідомлено на початку програми, ідея будівництва культурно-спортивного і фізкультурно-оздоровчого центру має на меті створення сучасної матеріальної бази, яка б відповідала всім критеріям УЄФА: організаційному, матеріально-технічному, кадровому щодо професійного футбольного клубу, яким є «Черкаський Дніпро» і який реально бореться за вихід до Прем’єр-Ліги України.

Ведуча програми Анна Васильєва намагалася дізнатися: підтримують учасники телеефіру це будівництво чи навпаки, вбачають у ньому лише суто приватний комерційний інтерес сторони, яка ініціює спорудження цілого комплексу на березі Дніпра, і яких застережень необхідно уникнути, щоб жителі обласного центру, прості громадяни мали доступ до річки тощо.

Найбільше, що непокоїло опонентів, саме процедура відведення і передачі земельної ділянки: на яких умовах, в оренду чи через аукціон, в чиїй власності вона буде тощо.

Заступник міського голови Геннадій Шевченко зауважив, що в цьому випадку буде дотримано всіх вимог чинного законодавства. Всі питання будуть розглядатися відкрито і прозоро.

Олександр Вельбівець: будівництво спортивного центру «Академія футболу «Черкаський Дніпро» – це соціально значимий проект Голова обласної ради Олександр Вельбівець зазначив щодо проекту, що в основному він відноситься до компетенції міської ради. Набережна має непривабливий вигляд. Зведення такого комплексу сприяло б розвитку прибережної інфраструктури і не тільки. Головне в реалізації цієї ідеї – будівництво культурно-спортивного і фізкультурно-оздоровчого центру «Академія футболу «Черкаський Дніпро», – вона несе соціальні аспекти, а саме: залучення інвестицій, створення нових робочих місць, розвиток інфраструктури, привабливість місту, а головне – вкладення в здоров’я, залучення молоді до спорту, виховання дітей і підтримка футбольного клубу і його традицій.

Олександр Вельбівець наголосив, що питання щодо зазначеного проекту будівництва буде також винесено на розгляд депутатів обласної ради, адже у березні цього року частина з них створили міжфракційне депутатське об’єднання в обласній раді «За підтримку команди майстрів і футбольного клубу «Черкаський Дніпро». Яке рішення вони приймуть, говорити рано. Але закономірно, що футбольний клуб ставить амбітні плани і потребує нашої підтримки.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/4221-oleksandr-velbvec-budvnictvo-sportivnogo-centru-akademia-futbolu-cherkaskiy-dnpro-ce-socalno