Депутати Катеринопільської районної ради перерозподілили кошти районного бюджету завдяки збільшенню його дохідної частини

23 червня 2016, 15:57
Депутати Катеринопільської районної ради перерозподілили кошти районного бюджету завдяки збільшенню його дохідної частини22 червня 2016 року відбулося пленарне засідання чергової п’ятої сесії районної ради, яку провів голова районної ради Віталій Верета.

В роботі сесії взяли участь депутат обласної ради Олександр Коваленко, голова райдержадміністрації Ольга Ніколенко та її заступники, керівники управлінь, відділів райдержадміністрації, установ, організацій, підприємств, громадських організацій, політичних партій, сільські, селищні голови.

Перш, ніж розпочати засідання, голова районної ради нагадав присутнім, що 22 червня відзначається День скорботи і вшанування пам\'яті жертв війни, та оголосив хвилину мовчання для вшанування пам\'яті тих, хто не повернувся з війни проти гітлерівських загарбників.

Потім депутати заслухали інформацію голови районної виборчої комісії про визнання обраним та реєстрацію депутатом Катеринопільської районної ради Вовкотруба Олександра Павловича та перейшли до розгляду питань порядку денного.

Зокрема, “Про внесення змін до рішення районної ради від 29.12.2015 № 2-5/VІІ “Про районний бюджет на 2016 рік” доповідала начальник відділу фінансового управління райдержадміністрації Тамара Чоловська. Вона повідомила, що пропонується збільшити дохідну частину районного бюджету в сумі майже 300 тис.грн. за рахунок виділеної державної медичної субвенції з Єрківського селищного та Мокрокалигірського сільського бюджетів на утримання первинної ланки закладів охорони здоров’я. Збільшено дохідну частину районного бюджету за рахунок інших субвенцій з сільських, селищних бюджетів та бюджетів об’єднаних територіальних громад, відповідно збільшено видатки на галузі медицини, освіти, соціальної сфери. Також пропонується здійснити перерозподіл видатків районного бюджету. Збільшити дохідну частину районного бюджету на 6,2 млн.грн. за рахунок субвенцій з державного бюджету на виплату пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, газопостачання, водопостачання, водовідведення, квартирної плати, вивезення побутового сміття та рідких нечистот.

Під час розгляду наступних питань було внесено зміни до декількох районних програм та затверджено ряд цільових програм на наступні періоди, а саме: програму підтримки державної політики у сфері надання соціальних послуг та соціального захисту населення у Катеринопільському районі на 2016-2017 роки, комплексну програму функціонування та розвитку системи цивільного захисту району, створення районного матеріально-технічного резерву щодо попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій у мирний час та особливий період на 2016 – 2017 роки, районну програму інформатизації сфери охорони здоров’я Катеринопільського району на 2016-2020 роки, програму із забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, на 2016-2018 роки.

В ході засідання депутати прийняли ще низку рішень, зокрема, щодо технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок та з питань управління комунальним майном.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/4297-deputati-katerinoplskoii-rayonnoii-radi-pererozpodlili-koshti-rayonnogo-biudzhetu-zavdiaki