Олександр Вельбівець: сьогодні сприйняття ролі територіальних громад у розвитку інфраструктури значно відрізняється від попередніх років

26 серпня 2016, 18:16
Олександр Вельбівець: сьогодні сприйняття ролі територіальних громад у розвитку інфраструктури значно відрізняється від попередніх років26 серпня 2016 року голова обласної ради Олександр Вельбівець взяв участь у роботі установчих зборів з реорганізації обласного відділення Всеукраїнської Асоціації сільських і селищних рад, яку ініціював голова ВАССР Микола Фурсенко.

На початку засідання голова Всеукраїнської Асоціації сільських і селищних рад Микола Фурсенко коротко охарактеризував стан справ і мету зібрання, також він підкреслив, що Асоціація сільських і селищних рад, – це дієвий інструмент у стосунках і з виконавчою, і законодавчою гілками влади. За попередні роки роботи в Асоціації склалися партнерські стосунки на різних рівнях: з Урядом, Верховною Радою України, Адміністрацією Президента України тощо і такі напрацювання дають можливість чітко впливати на ті чи інші рішення, що стосуються діяльності органів місцевого самоврядування, зокрема, сільських і селищних рад, інтереси яких вони представляють.Олександр Вельбівець: сьогодні сприйняття ролі територіальних громад у розвитку інфраструктури значно відрізняється від попередніх років

На сьогодні Асоціацією опрацьовано і рекомендовано до розгляду парламентом, Комітетами Верховної Ради України та іншими суб’єктами права близько 10 законопроектів, у яких передбачено десятки поправок і змін до діючих законів, що стосуються місцевого самоврядування.

Олександр Вельбівець: сьогодні сприйняття ролі територіальних громад у розвитку інфраструктури значно відрізняється від попередніх років Співпрацюючи з обласними відділеннями та маючи зворотній зв\'язок від місцевих рад, що відстоюють інтереси територіальних громад, Всеукраїнській Асоціації стає більш відомо про проблеми сільських жителів, що дає змогу оперативніше реагувати на них і вносити пропозиції владним структурам щодо їх вирішення тощо.

Голова обласної ради Олександр Вельбівець, вітаючи учасників установчих Зборів, пригадав, що свого часу він був у числі тих, хто стояв біля витоків заснування Всеукраїнської Асоціації сільських і селищних рад і був головою контрольно-ревізійної комісії та входив до складу Правління. Тоді вперше в Україні було проведено з’їзд та прийнято відповідні рішення. І справді, Асоціація запрацювала дуже потужно. Стало очевидним, що вона реально є впливовою.Олександр Вельбівець: сьогодні сприйняття ролі територіальних громад у розвитку інфраструктури значно відрізняється від попередніх років

– Тому зрозуміло, що сьогодні треба оновити склад обласного відділення. Треба, щоб воно працювало, адже перед сільськими і селищними радами, за умов реформування місцевого самоврядування, а в майбутньому і адміністративної реформи, буде стояти багато питань і їх мають вирішувати саме територіальні громади, органи місцевого самоврядування на місцях, – наголосив голова обласної ради. – Що ж до об’єднання територіальних громад, скажу: на вас, сільських і селищних голів, також покладається завдання, як правильно сформувати базові громади, як взаємодіяти з різними структурами органів управління, і чи підуть позитивні процеси, на які очікують наші люди. Позиція керівництва області така: об’єднання має бути добровільним і давати відповідь на те, чого ми ним хочемо досягти. Разом з тим, хочу підкреслити, що сьогодні сприйняття ролі територіальних громад у розвитку інфраструктури значно відрізняється від попередніх років. Тому, щоб вас почули, треба бути ще ініціативнішими та наполегливішими. Думаю, що цьому сприятиме наше обласне відділення у взаємодії з владою та керівництвом Всеукраїнської Асоціації.

Олександр Вельбівець: сьогодні сприйняття ролі територіальних громад у розвитку інфраструктури значно відрізняється від попередніх роківДалі учасники установчих Зборів перейшли до організаційних питань порядку денного.

В результаті голосування Володимира Міцука, голову Білозірської об\'єднаної територіальної громади, обрано головою обласного відділення Всеукраїнської Асоціації сільських і селищних рад, а Олександра Герасименка, сільського голову Драбівецької сільської ради із Золотоніщини, – його заступником.


На завершення роботи учасники Зборів обрали Правління з п’ятнадцяти осіб, до складу якого ввійшли представники тих районів Черкащини, де створено районні відділення.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/4375-oleksandr-velbvec-sogodn-spriyniattia-rol-teritoralnih-gromad-u-rozvitku-nfrastrukturi-znachno