Валентин Тарасенко: Програма приватизації об’єктів спільної власності територіальних громад області, що вноситься на розгляд наступної сесії, передбачає надходження до бюджету понад 2, 5 мільйона гривень

08 вересня 2016, 18:51
Валентин Тарасенко: Програма приватизації об’єктів  спільної власності територіальних громад області, що вноситься на розгляд наступної сесії, передбачає надходження до бюджету понад 2, 5 мільйона гривень 8 вересня 2016 року проведено засідання постійної комісії обласної ради з питань комунальної власності, підприємництва та регуляторної політики.

У роботі комісії взяв участь перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко.

Серед питань, що внесено до порядку денного, одним з пріоритетних стало розгляд проекту Програми приватизації об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Черкаської області, управління якими здійснює Черкаська обласна рада, на 2016-2017 роки.

Як зауважив на початку обговорення перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко, минулого року така програма депутатами не приймалася. Однак відомо, що попередня принесла до обласного бюджету більше 2 млн.грн. З прийняттям програми приватизації на 2016-2017 роки передбачаються надходження більше 2 млн. 500 тисяч грн. А це суттєве поповнення обласної казни – кошти 100-відсотково зараховуються в бюджет розвитку.Валентин Тарасенко: Програма приватизації об’єктів  спільної власності територіальних громад області, що вноситься на розгляд наступної сесії, передбачає надходження до бюджету понад 2, 5 мільйона гривень

Інформував присутніх з цього питання начальник управління майном обласної комунальної власності виконавчого апарату обласної ради Віталій Петров. Він, зокрема, наголосив, що основною метою приватизації об\'єктів комунальної власності на 2016-2017 роки є підвищення ефективності використання майна, створення конкурентного середовища, залучення інвестицій та забезпечення надходження коштів від приватизації до обласного бюджету. В ході реалізації об’єктів буде забезпечено відкритість процесу, моніторинг об’єктів приватизації, у випадку потреби – внесення змін тощо.

Валентин Тарасенко: Програма приватизації об’єктів  спільної власності територіальних громад області, що вноситься на розгляд наступної сесії, передбачає надходження до бюджету понад 2, 5 мільйона гривеньСупроводження процесу приватизації майна згідно програми буде делеговано регіональному відділенню Фонду держаного майна України в Черкаській області

В ході роботи члени комісії розглянули ще низку питань. Вони заслухали і погодилися з проектами рішень, що стосуються закладів культури, і якими передбачено зміну найменувань обласного українського музично-драматичного театру імені Т.Г. Шевченка, академічного театру ляльок обласної ради та затвердження їхніх Статутів у новій редакції у відповідності до вимог законодавства.

Вони також підтримали окреме рішення щодо зміни найменування комунального підприємства «АЕРОПОРТ ЧЕРКАСИ» на комунальне підприємство «АЕРОПОРТ ЧЕРКАСИ ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ» та затвердження Статуту в новій редакції.

Одразу ж члени комісії розглянули і дали згоду на передачу в оренду частини вільного майна цього комунального підприємства, а саме: комерційного складу, до якого входить приміщення, асфальтований майданчик та площа загального користування.

Валентин Тарасенко: Програма приватизації об’єктів  спільної власності територіальних громад області, що вноситься на розгляд наступної сесії, передбачає надходження до бюджету понад 2, 5 мільйона гривеньНе викликали заперечень проекти рішень про прийняття до спільної власності територіальних громад області Маньківського поліграфічного підприємства, а також прийняття на баланс газопроводу середнього тиску, що розташований в м. Умань на території гуманітарно-економічного коледжу, та частини зовнішньої мережі теплопостачання, що пролягає через територію обласного центру медико-санітарної експертизи, що входять до сфери управління обласної ради.

Окрім того, розглянуто і підтримано проекти рішень щодо списання, передачі і оренди майна комунальної власності, а також внесення змін до рішень обласної ради, що стосуються створення і роботи комісій, що займаються припиненням діяльності ряду комунальних підприємств або розмежування і оцінки майна тощо.

Розглянувши ще декілька питань порядку денного, члени комісії рекомендували всі їх внести на пленарне засідання обласної ради 16 вересня 2016 року.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/4396-valentin-tarasenko-programa-privatizacii-ob61602iektv-splnoii-vlasnost-teritoralnih-gromad