Напередодні чергової сесії провела засідання ще одна постійна комісія обласної ради

09 вересня 2016, 17:49
Напередодні чергової сесії провела засідання ще одна постійна комісія обласної ради 9 вересня 2016 року проведено засідання постійної комісії обласної ради з питань регламенту, місцевого самоврядування, забезпечення правопорядку та захисту прав людини. Вів засідання голова постійної комісії Олександр Лошков.

До порядку денного було внесено сім питань. Одне з них – клопотання перед Комітетом Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму про присудження Премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування.

Члени комісії спочатку заслухали претендентів на присудження премії, зокрема, голову Студентської ради при облдержадміністрації, голову Студентської ради Черкаського державного технологічного університету Івана Іскімжі; студента Черкаського національного університету ім. Б.Хмельницького, сільського голову с. Подільське Золотоніського району Артема Кухаренка; асистента кафедри хімії та хімічної технології неорганічних речовин Черкаського державного технологічного університету Сергія Шмиголя; студентки фельдшерського відділення Черкаського медичного коледжу Владиславу Красько та одноголосно підтримали це клопотання.

Напередодні чергової сесії провела засідання ще одна постійна комісія обласної радиПотім на пропозицію Черкаського обласного товариства політичних в’язнів і репресованих підтримали проект рішення, яким вводиться до складу комісії обласної ради з питань поновлення прав реабілітованих заступник голови цього товариства Анатолій Василенко.

Члени комісії погодилися з перейменуванням Ленінської сільської ради Чорнобаївського району на Степівську сільську раду Чорнобаївського району, а також Комінтернівської сільської ради цього ж району на Привітненську сільську раду та вважати офіційними назви «Степівська сільська рада Чорнобаївського району Черкаської області» і «Привітненська сільська рада Чорнобаївського району Черкаської області».

Перейменування це здійснюється відповідно до пункту 26 частини першої статті 43 Закону України \"Про місцеве самоврядування в Україні\", пунктів 13, 24 Положення про порядок вирішення питань адміністративно-територіального устрою Української РСР, затвердженого Указом Президії Верховної Ради Української РСР від 12 березня 1981 року №1654-X, враховуючи Постанову Верховної Ради України від 12.05.2016 №1353-VIII \"Про перейменування деяких населених пунктів\", а також взявши до уваги рішення Чорнобаївської районної ради від 29.12.2015 №3-21/VІІ щодо цих перейменувань.

Депутатами також підтримано клопотання Вікторівської сільської ради Маньківського району та клопотання Маньківської районної ради до Черкаської обласної ради щодо подання до Верховної Ради України клопотання про перейменування с. Поминик на с. Вікторівка Маньківського району.

Розглянувши ряд інших питань, постійна комісія завершила роботу.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/4398-naperedodn-chergovoii-sesii-provela-zasdannia-sche-odna-postyna-komsia-oblasnoii-radi