Постійна комісія рекомендує сесії обласної ради прийняти обласні програми – «Інноваційні школи Черкащини», розвитку фізкультури і спорту, протидії торгівлі людьми

12 вересня 2016, 21:02
Постійна комісія рекомендує сесії обласної ради прийняти обласні програми – «Інноваційні школи Черкащини», розвитку фізкультури і спорту, протидії торгівлі людьми 12 вересня 2016 року проведено засідання комісії з питань освіти, науки, культури, молодіжної політики та спорту, яке вів її голова Володимир Доманський.

До порядку денного було внесено більше десяти профільних питань. Серед них пріоритетну увагу члени комісії приділили Програмі розвитку фізкультури і спорту в області на 2016-2020 роки та Плану дій щодо реалізації Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді Черкаської області на 2016-2020 роки.

З цих питань інформував начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Максим Зеленський. В ході обговорення Плану дій він, зокрема, зазначив, що метою його прийняття є створення, розвиток обласної комплексної системи та визначення ефективних механізмів повсякденної взаємодії органів державної влади, місцевого самоврядування та інститутів громадянського суспільства з питань національно-патріотичного виховання дітей та молоді Черкаської області.

Постійна комісія рекомендує сесії обласної ради прийняти обласні програми – «Інноваційні школи Черкащини», розвитку фізкультури і спорту, протидії торгівлі людьми Потім члени комісії розглянули клопотання управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації щодо присудження Премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування ряду громадських активістів з числа молоді; підтримали зміни до рішення обласної ради від 26.06.2012 №16-10/VІ «Про заснування обласної стипендії перспективним спортсменам області» (зі змінами) та рекомендували на розгляд обласної ради проект рішення «Про обласну соціальну програму протидії торгівлі людьми на період до 2020 року».

В ході роботи члени комісії обговорили проект обласної цільової програми «Інноваційні школи Черкащини» на період до 2020 року» та рекомендували внести на розгляд пленарного засідання обласної ради відповідний проект рішення. Інформував з цього питання начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Валерій Данилевський. Було також погоджено внесення змін до рішення обласної ради від 14.12.2011 № 10-3/VІ «Про обласну програму підвищення якості шкільної природничо-математичної освіти на період до 2021року».

Постійна комісія рекомендує сесії обласної ради прийняти обласні програми – «Інноваційні школи Черкащини», розвитку фізкультури і спорту, протидії торгівлі людьми Окремі рішення обласної ради, до яких запропоновано внести зміни, стосувалися сфери культури та розвитку інформаційного простору. Їх для обговорення запропонував начальник управління культури та взаємозв’язків з громадськістю облдержадміністрації Олег Островський. Зокрема, до рішення обласної ради від 24.04.2015 № 39-3/VІ «Про обласну програму розвитку громадянського суспільства на період до 2019 року»; до рішення обласної ради від 17.02.2012 № 13-6/VІ «Про програму розвитку інформаційного простору Черкаської області на 2012-2016 роки»; а також до Положення про обласну Премію імені Данила Нарбута тощо.

На завершення роботи в порядку контролю було заслухано стан виконання у І півріччі 2016 року обласної програми поліпшення кінообслуговування населення на 2014-2018 роки.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/4400-postyna-komsia-rekomenduie-sesii-oblasnoii-radi-priyniati-oblasn-programi-nnovacyn-shkoli