Постійною комісією обласної ради підтримано проекти рішень щодо перейменування сільських рад

05 жовтня 2016, 17:57
Постійною комісією обласної ради підтримано проекти рішень щодо перейменування сільських рад 5 жовтня 2016 року голова постійної комісії обласної ради з питань регламенту, місцевого самоврядування, забезпечення правопорядку та захисту прав людини Олександр Лошков провів засідання комісії, на якому розглянуто ряд питань, що плануються на чергову сесію обласної ради.

Зокрема, частина з них стосувалися перейменувань сільських рад в окремих районах Черкащини. Деякі з них проводяться з метою приведення у відповідність назви органу місцевого самоврядування до власної назви населеного пункту, що є його адміністративним центром. Це стосується Чапаєвської сільської ради Золотоніського району, яку пропонується офіційно вважати Благодатнівською сільською радою по перейменованій назві – село Благодатне.

Проектом рішення пропонується також перейменувати Кіровську сільську раду Корсунь-Шевченківського району на Корнилівську сільську раду і вважати офіційною назву – Корнилівська сільська рада Корсунь-Шевченківського району.

Постійною комісією обласної ради підтримано проекти рішень щодо перейменування сільських рад Окремо комісія підтримала рішення Смілянської районної ради і Носачівської сільської ради про перейменування села Чубівка в село Ленське. Таке рішення районної і сільської рад мотивується тим, що назва «Ленське» має історичне коріння і існувала до 1926 року та схвалена на громадських слуханнях жителями населеного пункту.

Члени комісії обговорили і погодилися із змінами у складі постійних комісій обласної ради згідно з поданими заявами депутатів обласної ради Андрія Сегеди, Сергія Воронова, Володимира Зуєнка, новообраного Олега Кашка.

Підтримано також зміни до Програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху на території області на період до 2016 року. Внесені зміни нададуть юридичні підстави для використання виділених із обласного і міського бюджетів коштів на капітальний ремонт приміщення Регіонального сервісного центру МВС в Черкаській області. Завдяки цьому очікується покращення обслуговування населення, вдосконалення системи державного управління безпекою дорожнього руху, зниження рівня аварійності та тяжкості наслідків дорожньо-транспортних пригод тощо.




Source URL: https://oblradack.gov.ua/4444-postynoiu-komsieiu-oblasnoii-radi-pdtrimano-proekti-rshen-schodo-pereymenuvannia-slskih-rad