Олександр Вельбівець: Переконаний, що досвід успішної співпраці на Камʼянщині стане прикладом для інших районів

24 жовтня 2016, 14:54
Олександр Вельбівець: Переконаний, що досвід успішної співпраці на Камʼянщині стане прикладом для інших районівФінансова децентралізація, можливість залучати кошти Державного фонду регіонального розвитку та злагоджена співпраця усіх рівнів влади отримала позитивне втілення у м. Кам’янка, де днями відбувся пуск ряду об’єктів теплопостачання соціальних закладів і житлових приміщень міста.

Ознайомитись із результатами спільної роботи у Кам’янку завітали народний депутат України Сергій Рудик, голова обласної ради Олександр Вельбівець, заступник голови облдержадміністрації Ярослав Березань. Тут вони зустрілись із головою районної ради Сергієм Сундуковим, першим заступником голови РДА Богданом Солошенком, керівниками закладів та виконавцями-підрядниками проведених робіт. Присутні ознайомилися із реалізованим проектами регіонального розвитку, зокрема, із роботою встановленої блочно-модульної комбінованої котельні Камʼянського комунального підприємства теплових мереж, що забезпечує опалення близько 60% приміщень міста. Тут, окрім будівництва котельні, встановлюється два газові та один твердопаливний котел загальною вартістю більше 4,5 млн. грн.

Олександр Вельбівець: Переконаний, що досвід успішної співпраці на Камʼянщині стане прикладом для інших районівНаступним стало відвідання Камʼянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 та урочисте відкриття реконструйованої котельні, де встановлено два твердопаливні котли за рахунок співфінансування бюджетів різних рівнів (вартість проекту більше 1 млн. грн.), а також пуск твердопаливних котлів у відновленій котельні Центральної районної лікарні (майже 1,5 млн. грн.).

Наостанок було оглянуто хід ремонтних робіт із підвищення потужностей очисних споруд РКП «Камʼянський водоканал». На сьогодні роботи на об’єкті профінансовано у сумі 8,2 млн. грн., у тому числі: з державного бюджету виділено 4,7 млн. грн., обласного бюджету – 3,5 млн. грн. та місцевого – 492 тис. грн.

За словами керівництва району, здійснений об’єм робіт неможливо було б виконати тільки силами районного рівня. І лише завдяки дієвій підтримці державного бюджету, обласного бюджету та співфінансуванню із місцевих бюджетів – вдалося провести повноцінні ремонтні роботи, закупити і встановити нове обладнання котелень, а також продовжувати роботи з реконструкції на інших соціально важливих для району об’єктах.Олександр Вельбівець: Переконаний, що досвід успішної співпраці на Камʼянщині стане прикладом для інших районів

– Ця поїздка була направлена на те, щоб перевірити як використовуються кошти обласного та ресурси різних рівнів бюджетів, а також побачити дієвість цієї фінансової співпраці на конкретних прикладах. Підсумовуючи побачене маю сказати, що я приємно вражений роботою, проведеною в районі. Насправді, досвід (і продемонстровані сьогодні результати) підтверджує, що саме поєднання ініціатив влади, народних депутатів і відповідних ресурсів – на рівні району, області, держави – дає можливість у рамках одного бюджетного року успішно реалізувати масштабні регіональні проекти. Останні, до слова, в подальшому дають можливість зекономити значні фінансові ресурси, які ми можемо розподілити на інші, більш важливі сфери чи завдання для району. Тому хочу особливо відзначити для тих керівників інших районів, які досі вагаються чи розробляти проекти на розгляд ДФРР – зверніть увагу на ці успішні приклади роботи та зважте: чи маєте ви фінансові можливості для отримання й у своїх районах подібних результатів без залучення зовнішніх ресурсів, – наголосив голова обласної ради Олександр Вельбівець.

Фоторепортаж



Source URL: https://oblradack.gov.ua/4484-oleksandr-velbvec-perekonaniy-scho-dosvd-uspshnoii-spvprac-na-kam700ianschin-stane-prikladom