Проведено підсумкову нараду діяльності комунальних закладів обласної ради за 9 місяців 2016 року

11 листопада 2016, 15:00
Проведено підсумкову нараду діяльності комунальних закладів обласної ради за 9 місяців 2016 року10 листопада 2016 року на базі КП «Облкіно» проведено нараду з керівниками комунальних підприємств обласної ради за підсумками роботи дев’яти місяців 2016 року. Нараду вів перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко.

З основною доповіддю виступив начальник управління майном виконавчого апарату обласної ради Віталій Петров. Він, зокрема, зазначив, що за результатами фінансово-господарської діяльності 9 місяців 2016 року підприємства отримали чистого доходу від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) на суму 170 млн. 658 тис. грн., що на 15% більше проти аналогічного періоду минулого року.

Проведено підсумкову нараду діяльності комунальних закладів обласної ради за 9 місяців 2016 рокуАптечною мережею реалізовано лікарських засобів та товарів медичного призначення лікувальним закладам і населенню області на суму 141 млн. 55 тис. грн., що на 16% більше, ніж в минулому році аналогічного періоду. Поліграфічними підприємствами вироблено продукції на суму 3 млн. 137 тис. грн., приріст становить 9% до рівня минулого року. Підприємствами інших галузей економіки надано послуг на суму 26 млн. 466 тис. грн., що на 8% більше до рівня минулого року. 18 комунальних підприємств за звітний період спрацювали прибутково, і одержані ними прибутки становлять 3 млн. 333 тис. грн., що на 1 млн. 716 тис. грн. більше в порівнянні з відповідним періодом 2015 року.

Проведено підсумкову нараду діяльності комунальних закладів обласної ради за 9 місяців 2016 рокуОднак, загальний фінансовий результат від звичайної діяльності, на жаль, є збитковим, хоча в порівнянні до 9 місяців 2015 року знизився з 1 млн. 127 тис. грн. до 886 тис. грн. Загальна сума збитків складає 4 млн. 220 тис. грн. Основна питома вага їх припадає на КП «Облпаливо» - 1 млн. 531 тис. грн., і КП «Аеропорт Черкаси» - 2 млн. 676 тис. грн.

Окрім того, було зазначено, що за 9 місяців 2016 року до бюджетів усіх рівнів перераховано 12 млн. 409 тис. грн., що на 888 тисяч гривень більше, ніж за аналогічний період 2015 року.

Проведено підсумкову нараду діяльності комунальних закладів обласної ради за 9 місяців 2016 рокуВ ході наради було заслухано пояснення ряду керівників, які допустили недоліки в роботі, та обговорено завдання, щоб успішно завершити господарський рік.

Учасникам наради також було доведено зміни та проекти змін в нормативно-регуляторних актах, що викликані певними змінами в законодавстві. Насамперед, вони стосуються Типових договорів оренди майна, що належить до спільної власності територіальних громад сіл, селищ та міст області, що не переглядалися ще з 2006 року. Це питання буде винесено на розгляд чергової сесії обласної ради.

Проведено підсумкову нараду діяльності комунальних закладів обласної ради за 9 місяців 2016 рокуЗміни пропонується внести до Порядку складання, затвердження та контролю виконання фінансового плану підприємства спільної власності територіальних громад сіл, селищ та міст області та до Методики розрахунку орендної плати за оренду майна обласної комунальної власності та пропорції її розподілу, затвердженої рішенням обласної ради у квітні 2012 року.

На нараді йшлося також про Порядок проведення конкурсу на право оренди майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ та міст області, управління якою здійснює Черкаська обласна рада та укладання контрактів з керівниками підприємств, установ, закладів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Черкаської області, який спрямовано на приведення у відповідність до норм чинного законодавства України трудових відносин з керівниками.

Завершилася нарада ознайомленням з матеріально-технічною базою КП «Аеропорт Черкаси» та КП «Облкіно», де учасники наради переглянули кінострічку «Край, де народився геній» про життєвий шлях Тараса Шевченка.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/4506-provedeno-pdsumkovu-naradu-dialnost-komunalnih-zakladv-oblasnoii-radi-za-9-msiacv-2016-roku