Покладанням квітів та гірлянд відзначено день визволення Черкас

14 грудня 2016, 17:16
Покладанням квітів та гірлянд відзначено день визволення  Черкас14 грудня 2016 року виповнюється 73-я річниця визволення міста Черкаси від нацистських загарбників.

З цієї нагоди голова обласної ради Олександр Вельбівець, перший заступник голови облдержадміністрації Віталій Коваль, перший заступник міського голови м. Черкаси Станіслав Овчаренко, голова міської організації Ради ветеранів Іван Губський разом з керівниками територіальних органів виконавчої влади, депутатами, представниками громадських організацій, жителями обласного центру традиційно прийшли до монументу Матері-Вітчизни, щоб покладанням квітів до підніжжя вшанувати пам\'ять визволителів міста.

У далекому 1943-му на дніпрових кручах протягом майже місяця тривали важкі кровопролитні бої. Завдяки героїзму і доблесті наших воїнів, після чотириразового штурму, місто нарешті було остаточно звільнене від нацистів. У цій жорстокій битві смертю хоробрих загинуло близько шести тисяч солдатів.

Покладанням квітів та гірлянд відзначено день визволення  ЧеркасВіддаючи їм шану, до барельєфу на Пагорбі Слави також принесли гірлянду із соснового гілля та гвоздик курсанти пожежної академії ім. Героїв Чорнобиля.

Вздовж урочистої ходи була вишикувана почесна варта прапороносців з державними стягами.

Духовий оркестр виконав Гімн України.




Source URL: https://oblradack.gov.ua/4560-pokladanniam-kvtv-ta-grliand-vdznacheno-den-vizvolennia-cherkas