Сесія обласної ради заслухала звернення і запити депутатів, затвердила питання порядку денного і розпочала їх обговорення та прийняття рішень

16 грудня 2016, 15:28
Сесія обласної ради заслухала звернення і запити депутатів, затвердила питання порядку денного і розпочала їх обговорення та прийняття рішень16 грудня 2016 року голова обласної ради Олександр Вельбівець відкрив і вів чергову сесію обласної ради.

На початку депутати хвилиною мовчання вшанували всіх полеглих учасників АТО та мирних жителів, які загинули під час військових дій на сході України.

Потім голова обласної ради Олександр Вельбівець разом з головою ОДА Юрієм Ткаченком вручили відзнаку «Учасник АТО» Євгену Піскуну і медаль «15 років сумлінної служби» військовослужбовцям Павлу Бадюлюку і Олександру Цегельному.

Традиційно на пленарних засіданнях відзначають депутатів, які надають матеріальну допомогу військовослужбовцям, які відстоюють цілісність держави на сході. Цього разу командування військових частин надіслали Подяки депутатам обласної ради Олександру Коваленку, Олександру Короткову, Анатолію Підгорному і Анатолію Скіченку.

Далі головуючий оголосив заяву депутата обласної ради від ВО «Свобода» Юрія Ботнара, яку він подав в секретаріат, про вихід з міжфракційного об’єднання за підтримку команди майстрів ФК «Черкаський Дніпро».

Наступну годину роботи депутати присвятили оголошенню передбачених Регламентом заяв і звернень від фракцій політичних сил і позафракційних.

Сесія обласної ради заслухала звернення і запити депутатів, затвердила питання порядку денного і розпочала їх обговорення та прийняття рішеньТаким правом скористалися більше десяти обранців. Зокрема, Михайло Мушієк озвучив звернення до Президента України, Прем’єр-міністра та Верховної Ради України щодо захисту ошуканих кредитними спілками громадян та повернення коштів вкладникам; Вадим Гайович – щодо офіційного визнання добровольців учасниками АТО; Володимир Копійченко – до Міністерства аграрної політики України та Президента України не допустити скасування мораторію на вивезення за межі митної території України в митному режимі необроблених лісоматеріалів; Володимир Волкович – з приводу вирубки 200 тисяч дерев на тисячі гектарів Пшеничниківської та Бобрицької сільських рад через наміри будівництва Канівської ГАЕС; Олександр Рибченко – до Генерального прокурора втрутитися у розгляд справи щодо вбивстава черкащанина біля одного з нічних клубів, адже обвинуваченого у вбивстві не беруть під варту; та деякі інші.

Окремі звернення і запити виступаючі пропонували проголосувати і включити до порядку денного сесії.

Позафракційний депутат Валентина Коваленко також оголосила кілька звернень, однак лише одне з них було підтримано – наступний 2017 рік зробити роком В’ячеслава Чорновола, громадського діяча, одного із засновників Руху, нашого земляка, враховуючи його вагомий внесок у боротьбу за незалежність України.

Сесія обласної ради заслухала звернення і запити депутатів, затвердила питання порядку денного і розпочала їх обговорення та прийняття рішеньНа сесію обласної ради прибули також представники громади Чигиринщини та Кам\'янщини. Їм було надано слово, в якому вони вкотре висловили свій протест проти будівництва птахофабрики на території їхніх районів та нагадали про можливі екологічні проблеми.

Потім депутати, врахувавши пропозиції, що їх було висловлено в ході оголошення звернень і запитів, затвердили порядок денний.

Одними з перших розглянуто питання про затвердження ряду нових обласних програм. Серед них, обласна цільова програма «Екстрена медична допомога Черкащини на 2017-2020 роки»; програма підтримки діяльності органів виконавчої влади на 2016-2020 роки та програма підтримки органів місцевого самоврядування у Черкаській області на 2017-2020 роки.

Сесія обласної ради заслухала звернення і запити депутатів, затвердила питання порядку денного і розпочала їх обговорення та прийняття рішень Потім ними підтримано проекти рішень щодо внесення змін до обласних програм, а саме: впровадження у навчально-виховний процес загальноосвітніх закладів інформаційно-комунікаційних технологій «Сто відсотків»; підвищення якості шкільної природничо-математичної освіти; фінансування ремонту доріг державного значення, які проходять територією Черкаської області, на 2016-2018 роки.

Розглядаючи питання щодо внесення змін до програми з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та впровадження заходів з енергозбереження у ЧНУ імені Б. Хмельницького на 2015-2019 роки депутати проголосували за зміну назви і запропонували розширити дію на всі вищі навчальні заклади Черкащини.

Відповідно до Регламенту в засіданні обласної ради була оголошена перерва, після якої депутати продовжили обговорення питань порядку денного.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/4565-sesia-oblasnoii-radi-zasluhala-zvernennia-zapiti-deputatv-zatverdila-pitannia-poriadku-dennogo