Депутати Монастирищенської районної ради схвалили бюджет на 2017 рік, прийняли ряд програм та визначилися із заходами з відновлення басейну дитячо-юнацької спортивної школи

26 грудня 2016, 12:39
Депутати Монастирищенської районної ради схвалили бюджет на 2017 рік, прийняли ряд програм та визначилися із заходами з відновлення басейну дитячо-юнацької спортивної школи23 грудня 2016 року в залі засідань будинку рад відбулося пленарне засідання чергової дванадцятої сесії районної ради сьомого скликання, яке провів голова районної ради Микола Орендарчук.

У роботі сесії взяли участь голова районної державної адміністрації Олег Недогода, голови територіальних громад, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники засобів масової інформації району та громадськості.

До порядку денного засідання було включено 25 питань, які відповідно до Регламенту районної ради попередньо розглядалися на засіданнях постійних комісій та погоджувалися президією районної ради.

У відведений для заяв і звернень час обранці заслухали депутата Володимира Шевчука щодо призначення Віктора Гориня на посаду директора Монастирищенського КВПП «Мрія» та розгляду цього питання на черговій сесії районної ради, однак підтримано не було.

Затвердивши порядок денний, депутати приступили до його розгляду. Спочатку схвалили Програму економічного і соціального розвитку району на 2017 рік, яку представляв на сесії начальник відділу економічного розвитку і житлово-комунального господарства райдержадміністрації Юрій Баранюк.

Потім вони внесли зміни до районного бюджету на 2016 рік, викликані передачею субвенцій районному бюджету місцевими радами, зміною цільового призначення субвенцій, перерозподілом видатків, розподілом вільного залишку коштів.

Окремим питанням розглянули й схвалили районний бюджет на 2017 рік. За словами в.о.начальника фінансового управління райдержадміністрації Олега Кошового, обсяг доходів прогнозується в сумі 293781,482 тис.грн., в тому числі доходи загального фонду – 292002,060 тис.грн., спеціального фонду – 1 779,422 тис.грн. Обсяг видаткової частини проекту районного бюджету на 2017 рік визначено в сумі 293781,482 тис.грн., з яких 292002,060 тис.грн. – видатки загального, а 779,422 тис.грн. – спеціального фондів.

Далі районний військовий комісар Сергій Дмитренко представив проект районної цільової програми «Призовна дільниця» на 2017-2018 роки», метою розроблення якої є підвищення ефективності роботи місцевих органів виконавчої влади і місцевого самоврядування з підготовки молоді та призову її на строкову військову службу.

На сесії було погоджено структуру і чисельність установ освіти, культури, охорони здоров’я району, виконавчого апарату районної ради на новий бюджетний рік, а також затверджено штатні розписи комунальних закладів: спеціалізованого лісогосподарського підприємства, видавничо-поліграфічного підприємства «Мрія» та затверджено граничну чисельність працівників територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

Серед інших питань – прийнято рішення про затвердження статуту Монастирищенської центральної районної лікарні; статуту Монастирищенського спеціалізованого лісогосподарського підприємства; технічних документацій з нормативної грошової оцінки земельних ділянок; про план роботи районної ради на І півріччя 2017 року; про продовження строку повноважень народних засідателів Монастирищенського районного суду; про транспортне забезпечення районних делегацій; про дозвіл на виділення дров; про надання відпустки заступнику голови районної ради.

На завершення роботи голова районної ради Микола Орендарчук довів до відома присутніх інформацію про те, що на виконання вимог Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно» районною радою, як єдиним легітимним власнико було зареєстроване право власності та отримано в державного реєстратора всі відповідні правовстановлюючі документи на будівлю спорткомплексу, в якому тривалий час не працює басейн. Микола Олексійович зазначив, що необхідною умовою відновлення роботи басейну та належне функціонування закладу є спільна робота як органів місцевого самоврядування району, так і органів виконавчої влади.

Депутати районної ради одностайно підтримали пропозиції, внесені колегами Володимиром Солодом та Русланом Плетінкою про створення комісії щодо проведення інвентаризації наявних матеріальних цінностей у приміщенні спорткомплексу, в якому розташована дитячо-юнацька спортивна школа, та звернення до правоохоронних органів стосовно незаконного втручання у діяльність цього закладу.

З обговорюваних на сесії питань прийнято відповідні рішення.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/4585-deputati-monastirischenskoii-rayonnoii-radi-shvalili-biudzhet-na-2017-rk-priyniali-riad