На сесії Городищенської районної ради випробувано систему електронного голосування, прийнято низку нових програм, затверджено бюджет на 2017 рік та продовжено діяльність програми з пільгового перевезення громадян

26 грудня 2016, 13:29
На сесії Городищенської районної ради випробувано систему електронного голосування, прийнято низку нових програм, затверджено бюджет на 2017 рік та продовжено діяльність програми з пільгового перевезення громадян23 грудня 2016 року заступник голови районної ради Микола Панчишин провів чергову десяту сесію Городищенської районної ради.

У пленарному засіданні сесії взяли участь голова та перший заступник голови районної державної адміністрації Олексій Лавріненко і Василь Скринник, керівники районних служб, структурних підрозділів районної державної адміністрації, комунальних установ та закладів, голови територіальних громад району, представники засобів масової інформації.

На сесії депутати вперше випробували систему електронного голосування і відповідно першим в порядку денному пленарного засідання стало питання про запровадження електронної системи поіменного голосування «Рада «Голос» та внесення відповідних змін до Регламенту районної ради сьомого скликання.

Серед інших питань порядку денного: внесення змін до районного бюджету на 2016 рік та затвердження головного фінансового документу району на 2017 рік; прийняття програми соціального і економічного розвитку району на 2017 рік; затвердження програм – з розвитку фізичної культури і спорту; організації харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів та вихованців дошкільних установ; підтримки і збереження майна спільної власності територіальних громад району; висвітлення діяльності органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування в засобах масової інформації; внесення змін до районної програми «Турбота» та районної програми підтримки органів державної виконавчої влади.

Крім того, депутати внесли зміни до складу президії районної ради у зв’язку з утворенням в раді депутатської фракції ВО «Черкащани», наділили повноваженнями щодо врегулювання конфлікту інтересів, надання відповідних роз’яснень депутатам та керівництву ради з питань запобігання і протидії корупції одну із постійних комісій районної ради.

Сесія продовжила на 2017 рік чинність програм з пільгового перевезення громадян автомобільним транспортом, підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоносіїв в районі.

Метою фінансового забезпечення виконання депутатами районної ради депутатських повноважень у 2017 році схвалено програму «Фонд Городищенської районної ради з виконання депутатських повноважень».

В ході пленарного засідання депутати прийняли до районної комунальної власності рухоме майно колишньої Цвітківської амбулаторії відділкової лікарні ДП «Одеська залізниця», передали із спільної власності територіальних громад району до власності територіальної громади с. Зелена Діброва будівлю колишнього Зеленодібрівського навчально-виховного комплексу, затвердили структуру та чисельність виконавчого апарату районної ради на 2017 рік та план роботи районної ради.

З метою приведення у відповідність до норм чинного законодавства діяльності Трудового архіву Городищенського району прийнято рішення районної ради про створення комунальної установи «Об\'єднаний Трудовий архів Городищенського району» Городищенської районної ради.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/4587-na-sesii-gorodischenskoii-rayonnoii-radi-viprobuvano-sistemu-elektronnogo-golosuvannia