Катеринопільщина входить у 2017 рік з програмою економічного і соціального розвитку району та збалансованим районним бюджетом

26 грудня 2016, 14:31
Катеринопільщина входить у 2017 рік з програмою економічного і соціального розвитку району та збалансованим районним бюджетомГолова районної ради Віталій Верета 23 грудня 2016 року провів друге пленарне засідання чергової дев’ятої сесії районної ради.

У роботі пленарного засідання взяли участь голова райдержадміністрації Ольга Ніколенко, заступники голови райдержадміністрації, керівники управлінь, відділів райдержадміністрації, установ, організацій, підприємств, політичних партій, громадських організацій, сільські, селищні голови, голови, обрані об’єднаними територіальними громадами.

На початку роботи голова районної ради вручив державні відзнаки учасникам антитерористичної операції на Сході України та волонтерам.

Потім, розглядаючи питання порядку денного, депутати внесли зміни до рішення районної ради від 29.12.2015 № 2-5/VІІ “Про районний бюджет на 2016 рік”. Інформуючи з цього питання, в. о. начальника фінансового управління райдержадміністрації Тамара Чоловська повідомила про проведення збалансування витрат з доходами районного бюджету, а також перерозподілу субвенцій з державного та обласного бюджетів.

Окремо депутати підтримали рішення щодо змін до районних програм та продовжили термін їх дії на наступний рік.Катеринопільщина входить у 2017 рік з програмою економічного і соціального розвитку району та збалансованим районним бюджетом

Під час розгляду головного питання порядку денного – проекту районного бюджету на 2017 рік – в.о. начальника фінансового управління райдержадміністрації Тамара Чоловська зазначила, що обсяг доходів прогнозується в сумі більше, ніж 162 млн.грн. Обсяг видаткової частини проекту районного бюджету на 2017 рік рівнозначний дохідній частині.

На освітню галузь передбачено 37,5 млн. грн., охорону здоров’я – 21,6 млн.грн., на культуру – 3,9 млн.грн.; на соціальний захист та виплату пільг, субсидій, допомог – 92,9 млн.грн., на інші галузі – майже 1 млн.грн.

У бюджеті закладено кошти на підвищення мінімальної заробітної плати, а також зростання оплати праці педагогічних працівників. Значне навантаження очікується у зв’язку з передачею на районний бюджет видатків на утримання приміщень шкіл та закладів охорони здоров’я, а також оплати праці працівників освіти (крім педагогічних).

Незабезпеченість по деяких статтях видатків планується перекрити внаслідок перевиконання доходної частини районного бюджету та розподілу вільних залишків, які склалися на 01.01.2017 року.

Значна допомога в цих проблемних питаннях надається сільськими радами, які передають цільові субвенції на утримання закладів соціальної сфери, що розміщені на їх територіях, а також на реалізацію районних програм.

Після схвалення районного бюджету депутати заслухали проект програми економічного і соціального розвитку району на 2017 рік. Заступник голови райдержадміністрації Ольга Шарига повідомила, що виконання програми сприятиме перетворенню економіки району на більш конкурентоспроможну, за рахунок як прямих іноземних, так і внутрішніх інвестицій у перспективні сектори, стимулювання розвитку підприємництва, ефективному використанню природних ресурсів, що в кінцевому результаті матиме позитивний вплив на підвищення експортного потенціалу місцевих виробників та освоєння нових ринків збуту продукції.

Серед іншого народні обранці прийняли рішення та затвердили кандидатури присяжних, а також технічну документацію з нормативної грошової оцінки земельних ділянок за межами населених пунктів в адміністративних межах Єрківської селищної територіальної громади та Вікнинської сільської ради.

Усі розглянуті на сесії питання знайшли підтримку депутатів районної ради у схваленні відповідних рішень.

На завершення Віталій Іванович та Ольга Петрівна привітали присутніх з наступаючими святами та побажали у Новому році кожній родині добра, миру і достатку.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/4589-katerinoplschina-vhodit-u-2017-rk-z-programoiu-ekonomchnogo-socalnogo-rozvitku-rayonu-ta