Сесія Золотоніської районної ради: цьогорічні досягнення – тверде підґрунтя для роботи в 2017 році

27 грудня 2016, 13:56
Сесія Золотоніської районної ради: цьогорічні досягнення – тверде підґрунтя для роботи в 2017 році23 грудня 2016 року в залі засідань Золотоніської районної ради відбулася дев’ята сесія районної ради сьомого скликання.

На початку роботи голова районної ради Валерій Саранча оголосив про запровадження системи електронного поіменного голосування і закликав депутатів бути уважними.

На пленарне засідання було внесено до порядку денного 14 питань. Першим заслухали звіт голови райдержадміністрації Олександра Лісового про виконання делегованих районною радою повноважень. Олександр Анатолійович на початку подякував депутатам районної ради, сільським головам за плідну співпрацю, партнерські відносини, підтримку та розуміння проблем жителів району і додав, що у районі завдяки спільним зусиллям вдалося зробити багато добрих справ.

Він наголосив, що прийнято низку районних програм, якими охоплено всі сфери діяльності райдержадміністрації. Інформуючи про зроблене, очільник району для прикладу повідомив, що цього року на розвиток та функціонування освіти Золотоніського району з районного бюджету було спрямовано двадцять мільйонів гривень, одинадцять мільйонів гривень скеровано на поточні та капітальні видатки для Золотоніської центральної районної лікарні, два з половиною мільйона гривень використали на медичну ,,первинку”.

Сесія Золотоніської районної ради: цьогорічні досягнення – тверде підґрунтя для роботи в 2017 роціБлизько трьох мільйонів гривень було залучено на капітальний ремонт геріатричного центру у Вознесенському для одиноких людей похилого віку. Його облаштовують за європейським зразком. Завдяки підтримці народного депутата Владислава Голуба район отримав два транші з державного бюджету і, як наслідок, придбане дороговартісне медичне обладнання.

Коштом районного та сільських бюджетів розпочато капітальні ремонти державних доріг загального користування місцевого значення.
Успішно розвивається і аграрний сектор. Цьогорічна врожайність вища, ніж торік. Орендна плата за землю найвища в області і досягла 6,7%.

Сесія Золотоніської районної ради: цьогорічні досягнення – тверде підґрунтя для роботи в 2017 році В обговоренні звіту взяв участь голова райради Валерій Саранча. Він наголосив, що зроблено було багато, але залишається чимало інших проблем, над якими треба буде працювати в наступному році. Зокрема, з приводу якості ремонту доріг, але тут вплив райдержадміністрації мінімальний. Щодо ефективності використання коштів в освітній і медичній галузях.

– У більшості питань адміністрація йшла назустріч і сільським радам, і депутатам, і ми дійсно намагалися працювати спільно. Щось виходило, щось ні. Населення наше зубожіло і має загальний індекс незадоволення, починаючи від сусіда і до влади. Але при цьому адміністрація із своїми відділами намагалася робити все те, що могла зробити. Тому досягнення року, що відходить, тверде підґрунтя для роботи в 2017 році, – підсумував Валерій Саранча.

Депутати звіт голови райдержадміністрації Олександра Лісового про виконання делегованих районною радою повноважень взяли до відома.

Сесія Золотоніської районної ради: цьогорічні досягнення – тверде підґрунтя для роботи в 2017 роціУ ході роботи сесії підтримано проекти рішень про зміни до програми удосконалення роботи органів виконавчої влади у Золотоніському районі на 2016 рік; про фінансування сільських закладів дошкільної освіти, будинків культури, клубів, інших закладів культури та бібліотек у наступному році.

Депутати були одностайними у рішенні, яке стосувалося змін до районного бюджету на поточний рік, а саме перерозподілу додаткових надходжень від перевиконання бюджету.
Окремим рішенням ухвалили районний бюджет на 2017 рік, де затвердили його дохідну і видаткову частини у сумі 386 мільйонів 128 тисяч гривень.

Позитивними були рішення щодо затвердження матеріалів технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок та з приводу оренди і списання майна районної комунальної власності.

Проголосували депутати за зняття з контролю цільових районних програм, внесли зміни та доповнення до Регламенту Золотоніської районної ради, погодили умови оплати праці голови Золотоніської районної ради та його заступника.

Сесія Золотоніської районної ради: цьогорічні досягнення – тверде підґрунтя для роботи в 2017 роціА ще обговорили звернення Новодмитрівської сільської ради щодо незаконного, на їхню думку, відведення земельних ділянок у приватну власність для ведення особистого селянського господарства за межами населених пунктів Новодмитрівської сільської ради.

Присутніх на сесії обурив той факт, що ні на попередні засідання постійних комісій, ні на пленарне засідання цієї сесії не прибули офіційно запрошені представники Головного управління Держгеокадастру в Черкаській області, які, ігноруючи волю місцевої громади, розбазарюють землі державної власності, що є основним джерелом наповнення місцевих бюджетів.

На завершення сесії депутати ухвалили звернення до Президента України, Голови Верховної Ради, Прем’єр-міністра, Генерального прокурора щодо ситуації навколо земель державної власності на території Новодмитрівської сільської ради.

У цілому робота сесії була конструктивною. З обговорюваних питань прийнято відповідні рішення.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/4592-sesia-zolotonskoii-rayonnoii-radi-cogorchn-dosiagnennia-tverde-pdruntia-dlia-roboti-v-2017-roc