Валентин Тарасенко взяв участь у вшануванні пам\'яті захисників Донецького аеропорту

19 січня 2017, 17:25
Валентин Тарасенко взяв участь у вшануванні пам'яті захисників Донецького аеропорту19 січня 2017 року вшанування річниці пам\'яті захисників Донецького аеропорту розпочалося покладанням квітів до монумента Борцям за волю України.

Голова обласної державної адміністрації Юрій Ткаченко, перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко, міський голова м. Черкаси Анатолій Бондаренко разом з ветеранами-військовослужбовцями, членами їх родин, представниками установ і організацій виконавчої влади, громадськістю вшанували «кіборгів», які 242 дні в ході тривалих боїв захищали не просто стратегічний об’єкт, а незалежність і свободу нашої держави. Українські воїни, серед яких були і черкащани, своїми діями в чергове підтвердили, що Україна здатна боротися і відстоювати свою державність з будь-яким агресором.

Валентин Тарасенко взяв участь у вшануванні пам'яті захисників Донецького аеропортуВшановуючи пам\'ять полеглих, які власним життям пожертвували заради нашого благополуччя, було названо поіменно черкащан, які полягли в ході захисту Донецького аеропорту, але залишилися незламними перед ворогами.. Це – Алексейчук Владислав Володимирович, Гага В’ячеслав Олегович, Загуба Володимир Миколайович, Кондратюк Олександр Іванович, Панченко Олексій Анатолійович, Півень Євгеній Олексійович, Подолянчук Євгеній Петрович, Пресняков Максим Сергійович, Терещенко Андрій Сергійович, Чупилка Анатолій Михайлович (депутат обласної ради), Шаповал Олександр Сергійович.

Валентин Тарасенко взяв участь у вшануванні пам'яті захисників Донецького аеропортуПісля покладання квітів, всіх присутніх було запрошено до Свято-Троїцького собору на молебень, який спільно провели митрополит Черкаський та Чигиринський Іоан та отці греко-католицької і римо-католицької церков.

Митрополит Іоан, звертаючись до присутніх, зазначив, що саме захисники аеропорту, як ніхто сьогодні, і є тим втіленням патріотизму, жертовності в ім’я єдності та соборності України. Саме їм, а також тим, хто загинув, і тим, хто нині стоїть на сторожі нашого спокою, ми маємо щоденно завдячувати, що можемо жити за своїми звичаями та традиціями, розмовляти своєю, рідною українською мовою і ходити до своєї церкви. І саме ці воїни є героями нашої новітньої історії. На їхньому прикладі ми будемо виховувати нові покоління захисників рідної землі.

Валентин Тарасенко взяв участь у вшануванні пам'яті захисників Донецького аеропортуЗавершилися заходи в кінотеатрі «Україна» переглядом документального фільму «Воїни Духу» про останні 5 днів, години, хвилини героїчної оборони ДАП.

Додамо, що саме сьогодні розпочинається показ фільму в багатьох кінотеатрах України, він виходить в широкий прокат. Фільм - це розповідь бійців, очевидців, захисників, які відчули на собі усі ці емоції, пережили і радість, і біду. Це – розповіді з перших вуст. Живі свідки і живі герої.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/4611-valentin-tarasenko-vziav-uchast-u-vshanuvann-pamiat-zahisnikv-doneckogo-aeroportu