У Каневі вшанували пам’ять героя-«кіборга» Анатолія Чупилка

20 січня 2017, 23:41
У Каневі вшанували пам’ять героя-«кіборга» Анатолія Чупилка20 січня 2016 року, в День пам’яті захисників Донецького аеропорту, в Каневі відбулися пам’ятні заходи з нагоди роковин від дня смерті депутата Черкаської обласної ради, «кіборга» і щирого патріота України Анатолія Чупилка. Долучилися до вшанування подвигу героя голова обласної ради Олександр Вельбівець, керівництво району, побратими-«свободівці» та численна громада Канівщини.

Нагадаємо, що зв’язок із Анатолієм було втрачено 17 січня 2015 року, після останнього бою за летовище. Рідні та друзі тоді до останнього сподівались, що він живий, можливо, перебуває в полоні чи переховується від ворога. Проте згодом надійшла звістка, що його тіло ідентифіковано та знаходиться в дніпропетровському морзі. 1 квітня черкащани провели Анатолія Чупилку в останню путь.

Нагадаємо, що Анатолій Чупилка з перших дні Революції Гідності та конфлікту на Сході країни не стояв осторонь подій. Приїхавши на Майдан, завдяки проявленій рішучості і патріотизму, був призначений керівником Черкаської сотні «свободівців».У Каневі вшанували пам’ять героя-«кіборга» Анатолія Чупилка

Коли почалася війна, не сховався за депутатський мандат чи статус батька трьох неповнолітніх дітей, щоб уникнути мобілізації. Влітку 2014 року пішов воювати за свою родину, за всіх нас і за Україну. Спочатку служив у добровольчих військах, потім був мобілізований до Збройних Сил, а в останні місяці життя разом із побратимами-кіборгами із 90-ї аеромобільної бригади героїчно боровся із ворогом у практично зруйнованому Донецькому аеропорту.

Посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня. На стінах рідної школи воїна в м. Канів встановлено меморіальну дошку, а у місті, в знак пам’яті про загиблого бійця, відтепер щороку проходить легкоатлетичний пробіг та започатковано премію «Кращому захисникові інтересів канівців».



Source URL: https://oblradack.gov.ua/4618-u-kanev-vshanuvali-pamiat-geroia-kborga-anatolia-chupilka