Головним завданням на посаді вважаю забезпечення конструктиву у роботі депутатського корпусу, – голова обласної ради

02 лютого 2017, 16:36
Головним завданням на посаді вважаю забезпечення конструктиву у роботі депутатського корпусу, – голова обласної ради2 лютого 2017 року голова обласної ради Олександр Вельбівець зустрівся із журналістами, щоб окремо озвучити головні тези свого звіту за рік роботи на посаді, а також відповісти на запитання представників місцевих засобів масової інформації.

– Перший рік – це формування робочих органів, розробка нового регламенту і багато іншого. Найголовнішим своїм завданням на посаді вважав і вважаю – налагодження конструктивної співпраці між депутатами, із органами виконавчої влади і місцевого самоврядування. І незважаючи на політичне розмаїття у сесійній залі, це завдання нам вдалося виконати. Ми об’єднали політичні сили та забезпечили конструктивний підхід депутатського корпусу до вирішення актуальних проблем області, – зазначив у своєму виступі голова обласної ради.

За цей період відбулося 11 пленарних засідань сесій, під час яких розглянуто 366 питань та схвалено 326 рішень. В обласній раді сформовано 8 постійних депутатських комісій, де, за словами Олександра Вельбівця, формується не лише порядок денний майбутніх сесій, але й детально вивчається кожне з питань, проектів рішень та проблеми, що є профільними для тої чи іншої комісії. Він також констатував, що, на жаль, не всі депутати відповідально ставляться до виконання своїх обов’язків. Окремі – систематично не беруть участь у роботі комісій, не ходять на сесії.

Олександр Вельбівець зупинився на співпраці із органами місцевого самоврядування, виконавчої влади та облдержадміністрацією, завдяки чому на сьогодні вдається оперативно вирішувати питання розвитку регіону (остання, крім усього, є основним ініціатором розробки важливих програм та стратегічних планів розвитку Черкащини).

Головним завданням на посаді вважаю забезпечення конструктиву у роботі депутатського корпусу, – голова обласної ради«Насправді наша робота свідчить про конструктивну співпрацю. І це важливо, бо якщо в період реформування і створення нової системи управління на місцях буде інакша ситуація, то не буде результату… В той же час, варто зазначити, що не всі програми, ініціативи ОДА приймалися депутатами. Були гострі дискусії. І це говорить про те, що роль і місце облради зростає», – зазначив він.

Окремим важливим питанням роботи голови обласної ради у звітний період було ефективне управління майном спільної власності територіальних громад сіл, селищ і міст Черкаської області. Так, для забезпечення результативної роботи комунальних підприємств було змінено підходи до управління майном та майже повністю – нормативну базу. Для прикладу – переглянуте рішення про Програму приватизації комунального майна на 2016 рік, доступність інформації про вільні площі, спрощений режим та забезпечення рівних можливостей для орендарів забезпечили надходження до загального фонду обласного бюджету від орендної плати у сумі більше 2 260 тис. грн. Недопущено банкрутство КП «Облпаливо», витримано баланс надходжень і витрат КП «Аеропорт Черкаси» та забезпечено позитивні показники у роботі КП «Фармація» (чистий дохід від діяльності останнього – 83 985 тис. грн., кредиторську заборгованість зменшено на 616 тис. грн. Прибуток до оподаткування становить 1 701 тис. грн. (проти 1 млн. 665 тис. грн. збитку за аналогічний період 2015 року)).

Також голова обласної ради відзначив роботу обласної ради щодо схвалення питань із реалізації в області реформи місцевого самоврядування, спільної роботи влади щодо обстоювання інтересів і вирішення питань місцевих громад, окремих жителів через проведення особистих прийомів і зустрічей на місцях тощо.

На запитання журналістів стосовно порозуміння із депутатами фракції політичної партії ВО «Батьківщина», що критикують діяльність голови обласної ради, відповів:

Головним завданням на посаді вважаю забезпечення конструктиву у роботі депутатського корпусу, – голова обласної ради– Не всі ж схвально оцінюють мою роботу і підтримують як керівника. Та це нормальний процес. Головне, щоб критика моєї діяльності була конструктивною і аргументованою. Насправді, ми з «батьківщинівцями» ведемо нормальні ділові відносини. І навіть в голосуваннях вони готові підтримати найбільш важливі питання, що стосуються життєдіяльності області… Я спокійно до цього ставлюся, і мені нема за що виправдовуватися.

Коментуючи питання створення госпітальних округів в Черкаській області, Олександр Вельбівець наголосив, що реформування медицини на сьогодні дуже актуальне. Однак, люди невдоволені рішеннями, що схвалюються у владних кабінетах міністерств без врахування думки жителів області.

«Чомусь в закритому режимі відбувається обговорення і схвалення відповідних рішень… На сьогодні нам вдалося відстояти створення не трьох, а чотирьох госпітальних округів, що в більшій мірі відображають інтереси громадян. Однак, на жаль, це теж не ідеальний варіант, адже є райони, що бачать себе в межах інших округів, інші – через відсутність інформації – взагалі не сприймають таких нововведень. І тут лише конкретні кроки і роз’яснення можуть забезпечити підтримку змін на місцях», – прокоментував голова обласної ради.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/4638-oleksandr-velbvec-golovnim-zavdanniam-na-posad-vvazhaiu-zabezpechennia-konstruktivu-u-robot