Валентин Тарасенко взяв участь у відкритті меморіальної стели визначному педагогу Черкащини Олександру Захаренку

02 лютого 2017, 19:05
Валентин Тарасенко взяв участь у відкритті меморіальної стели визначному педагогу Черкащини Олександру Захаренку2 лютого 2017 року до 80-ої річниці визначного педагога, академіка, директора авторської школи в Сахнівці на Корсунщині Олександра Захаренка в Черкаському національному університеті ім. Богдана Хмельницького, де він свого часу навчався, відкрито пам’ятну меморіальну дошку.

Участь у заходах з нагоди її відкриття взяв перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко.

Валентин Петрович розділив почесне право відкрити стелу разом з ректором вищого навчального закладу Олександром Черевком, академіком – секретарем відділення загальної середньої освіти Національної академії педагогічних наук України Олександром Ляшенком, автором меморіальної стели, заслуженим художником України Іваном Фізером, архітектором, лауреатом національної премії ім. Т.Г. Шевченка Сергієм Фурсенком та дружиною Олександра Захаренка – Вірою Петрівною.

Валентин Тарасенко взяв участь у відкритті меморіальної стели визначному педагогу Черкащини Олександру ЗахаренкуОсвятив меморіальну стелу митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан.

Цього ж дня у Черкасах відбулися Всеукраїнські наукові читання пам’яті Захаренка «Олександр Захаренко: жити за законами добра і краси» за участі представників Міністерства освіти і науки України, Національної академії педагогічних наук України, керівників обласного управління та районних відділів освіти області, вихованців та послідовників Олександра Захаренка.

Валентин Тарасенко щиро привітав учасників Всеукраїнських наукових читань, приурочених пам’яті народного вчителя, прекрасного педагога і людини – Олександра Антоновича Захаренка, який залишив по собі яскравий життєвий слід.

Валентин Тарасенко взяв участь у відкритті меморіальної стели визначному педагогу Черкащини Олександру Захаренку– Черкащина гордиться тим, що серед плеяди визначних постатей педагогічної ниви значиться й ім’я нашого земляка, чия подвижницька праця, якою він щедро ділився і з колегами, і з самими учнями, отримала високе визнання, – наголосив перший заступник голови обласної ради. – Його наукова спадщина базується на практичних реаліях та новаторських ідеях, що стосуються виховання підростаючого покоління. А тому знаходить тисячі і тисячі послідовників. Відкриття сьогодні цієї стели – визнання заслуг Олександра Захаренка.

Він висловив вдячність усім тим, хто доклав зусилля, щоб пам\'ять про свого колегу, про цю прекрасну, чудову людину ніколи не згасала.

Користуючись нагодою, Валентин Тарасенко вручив кращим працівникам освіти Черкащини Почесні грамоти обласної ради.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/4639-valentin-tarasenko-vziav-uchast-u-vdkritt-memoralnoii-steli-viznachnomu-pedagogu-cherkaschini