Програма семінару передбачала підвищення професійної компетентності керівників апаратів райдержадміністрацій та керуючих справами районних рад

03 лютого 2017, 18:08
Програма семінару передбачала підвищення професійної компетентності керівників апаратів райдержадміністрацій та керуючих справами районних радПроцеси оновлення системи державного управління, зокрема, децентралізація влади, зміни територіального устрою, реформування місцевого самоврядування, модернізації державної служби України та служби в органах місцевого самоврядування, що відбуваються на сучасному етапі розвитку української держави, ставлять нові вимоги до професійних та особистісних якостей службовців органів публічної влади, рівня їх професіоналізму та компетентності

Державні службовці і посадові особи органів місцевого самоврядування мають володіти базовими знаннями й уміннями, необхідними для роботи в умовах демократизації українського суспільства, суттєвих змін у законодавстві України, розвитку конкуренції та громадянського суспільства, світових процесів глобалізації та інформатизації.

Саме на виконання цих завдань спрямоване підвищення кваліфікації керівників апаратів райдержадміністрацій та керуючих справами райдержадміністрацій за програмою короткострокового тематичного семінару «Забезпечення ефективності діяльності органів виконавчої влади в умовах децентралізації влади», що відбувся у Черкаському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

Програма семінару передбачала обговорення основних напрямів державної політики України у сфері запобігання корупції; впровадження електронного декларування; модернізації служби в органах місцевого самоврядування в умовах децентралізації влади; управління персоналом в процесі реформування державної служби України; шляхів реалізації в області державної інформаційної політики та сприяння розвитку громадянського суспільства; забезпечення дотримання конституційного права громадян на звернення; контрольної діяльності; організації роботи з документами та інформацією з обмеженим доступом.

У роботі семінару взяв участь голова обласної ради Олександр Вельбівець, який обговорив з посадовцями шляхи забезпечення ефективності діяльності органів виконавчої влади в умовах децентралізації влади та посилення правової, організаційної та матеріальної спроможності територіальних громад, органів місцевого самоврядування.

З метою реалізації антикорупційної політики в регіоні заступник начальника міжрегіонального управління Нацдержслужби України у місті Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській областях Василь Олійник провів тематичну зустріч «Державна політика України у сфері запобігання корупції. Оновлення влади та антикорупційна реформа. Електронне декларування».

Отримані на семінарі знання стануть запорукою ефективного виконання завдань та посадових обов’язків, необхідних для професійного розвитку та забезпечення реалізації на регіональному рівні політичних, економічних та соціальних реформ, спрямованих на перетворення України в сучасну європейську країну.




Source URL: https://oblradack.gov.ua/4641-programa-semnaru-peredbachala-pdvischennia-profesynoii-kompetentnost-kervnikv-aparatv