Депутати обласної ради заслухали звіт голови обласної ради, прийняли його до відома і, обговоривши низку питань, оголосили перерву в роботі

03 лютого 2017, 20:51
Депутати обласної ради заслухали звіт голови обласної ради, прийняли його до відома і, обговоривши низку питань, оголосили перерву в роботі3 лютого 2017 року голова обласної ради Олександр Вельбівець провів засідання дванадцятої сесії обласної ради.

У її роботі участь взяли голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко, заступники голови і керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, керівники центральних органів виконавчої влади в області, представники засобів масової інформації.

Депутати обласної ради заслухали звіт голови обласної ради, прийняли його до відома і, обговоривши низку питань, оголосили перерву в роботіНа початку голова обласної ради повідомив, що днями Черкащина попрощалася з капітаном Андрієм Кизилом, військовослужбовцями Дмитром Оверченком та Віталієм Шамраєм, які загинули в боях під Авдіївкою, та звернувся до присутніх вшанувати пам\'ять загиблих Героїв, а також всіх, хто загинув в ході антитерористичної операції у східних областях України хвилиною мовчання.

Потім слово для повідомлення було надано заступнику голови обласної виборчої комісії Валентині Габ, яка оголосила про обрання депутатом обласної ради за виборчим списком політичної партії ВО «Свобода» Віталія Чміля замість депутата Олексія Юрченка, якого обрано Тальнівським міським головою.

Привітавши новообраного депутата, Олександр Вельбівець відповідно до Регламенту проінформував, що керівником депутатської фракції Радикальної партії Олега Ляшка обрано депутата Олега Баштана, а депутат Микола Булатецький письмово повідомив про вихід з цієї фракції.

Депутати обласної ради заслухали звіт голови обласної ради, прийняли його до відома і, обговоривши низку питань, оголосили перерву в роботіГолова облдержадміністрації Юрій Ткаченко за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі вручив державні нагороди військовослужбовцям Олександру Когуту, Ігорю Ткаченку, Олександру Кожушку та Олегу Волощуку, а за сумлінну й плідну працю на освітянській ниві, високий професіоналізм та значний особистий внесок у розвиток освіти Черкащини – відзнаку Міністерства освіти і науки України «Відмінник освіти України» заступнику начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Оксані Сімушіній.

Наступну годину роботи депутати присвятили оголошенню передбачених регламентом заяв і звернень від фракцій політичних сил і позафракційних. Таким правом скористалися більше десяти обранців.

На сесію обласної ради прибули представники громадськості. Їм також було надано слово, в якому вони вкотре висловили свій протест проти будівництва птахофабрики на території Чигиринського району та нагадали про можливі екологічні наслідки.

Депутати обласної ради заслухали звіт голови обласної ради, прийняли його до відома і, обговоривши низку питань, оголосили перерву в роботіВрахувавши окремі пропозиції до порядку денного, депутати приступили до розгляду питань. Першим із них заслухали звіт голови обласної ради.

Завершивши виступ, Олександр Вельбівець відповів на численні запитання.

Зрештою депутати перейшли до голосування та своїм рішенням прийняли звіт голови обласної ради до відома.

Після перерви депутати розглянули наступні питання порядку денного. Зокрема, ними затверджено програму національно-патріотичного виховання дітей та молоді Черкаської області на 2017-2020 роки; програму протидії тероризму на території Черкаської області на 2017-2020 роки, внесено зміни до обласної комплексної програми «Турбота на 2014-2020 роки»; «Шкільний автобус» на 2016-2020 роки; до програми розвитку фізичної культури і спорту в області на 2016-2020 роки; до обласної програми охорони навколишнього природного середовища на 201602020 роки.

Депутати обласної ради заслухали звіт голови обласної ради, прийняли його до відома і, обговоривши низку питань, оголосили перерву в роботіДепутати погодили зміни до рішення обласної ради від 23.12.2016 №11-2/VII «Про обласний бюджет на 2017 рік», а також проголосували за звернення до Черкаської міської ради та міського голови міста Черкаси Анатолія Бондаренка щодо звільнення КП «Аеропорт Черкаси Черкаської обласної ради» від сплати земельного податку задля поліпшення фінансового стану підприємства та відновлення його функціонування.

Потім депутати припинили право користування мисливськими угіддями Звенигородською районною громадською організацією УТМР, однак голосів про надання згоди на користування мисливськими угіддями ТОВ «Мисливське господарство «Козацьке» Звенигородського району, а також – мисливськими угіддями Канівській районній громадській організації Українського товариства мисливців та рибалок не вистачило.

Наступними розглянули питання, що стосувалися управління майном обласної комунальної власності.

Депутати обласної ради заслухали звіт голови обласної ради, прийняли його до відома і, обговоривши низку питань, оголосили перерву в роботіОдними з перших депутати призначили керівників комунальних закладів галузі культури, які пройшли до цього конкурсний відбір; внесли зміни до Методики розрахунку орендної плати за оренду майна обласної комунальної власності та пропорції її розподілу, затвердженої рішенням обласної ради від 6.04.2012 №14-5/VII; більшістю голосів підтримали проекти рішень з інших майнових питань.

Далі в роботі сесії оголошено перерву до 8 лютого 2017 року.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/4642-deputati-oblasnoii-radi-zasluhali-zvt-golovi-oblasnoii-radi-priyniali-yogo-do-vdoma