Дванадцята сесія обласної ради, розглянувши питання порядку денного, завершила роботу

08 лютого 2017, 19:41
Дванадцята сесія обласної ради, розглянувши питання порядку денного, завершила роботу8 лютого 2017 року продовжила пленарне засідання дванадцята сесія обласної ради. Розпочалася вона з хвилини мовчання за загиблими в ході антитерористичної операції у східних областях України.

Потім депутати приступили до розгляду питань порядку денного. Першим – заслухано звіт в. о. директора ОКП «Готельний комплекс «Дніпро» Черкаської обласної ради Бориса Лебедцова про роботу підприємства у 2016 році та план роботи на 2017 рік.

Дванадцята сесія обласної ради, розглянувши питання порядку денного, завершила роботуСвій виступ керівник розпочав російською мовою, чим спровокував незадоволення депутатів фракції ВО «Свобода», які зауважили, що як посадова особа він має дотримуватися вимог Конституції і звітувати державною мовою.

Після інциденту Борис Лебедцов проінформував про результати роботи підприємства та відповів на численні запитання. Зокрема, депутатів фракції політичної партії ВО «Свобода» цікавила доля території, де розміщена «дача Андреєва», і вони звинуватили очільника готелю у протиправному, на їх думку, його дозволі на передачу земельної ділянки по вулиці Менделєєва, 4 в мікрорайоні Соснівка під забудову. В ході обговорення до трибуни вийшли і протестувальники з плакатами «Ні – забудові Соснівки» та іншими.

Дванадцята сесія обласної ради, розглянувши питання порядку денного, завершила роботуВідбулося обговорення, після якого фракція ВО «Свобода», що ініціювала звіт, внесла проект рішення, яким запропонувала звільнити керівника ОКП «Готельний комплекс «Дніпро» Бориса Лебедцова з посади та звернутися до прокуратури щодо перевірки його діяльності, заборонити голові облради підписувати угоду на здійснення на орендованому об’єкті невід’ємних поліпшень тощо.

Під час голосування таке рішення не набрало більшості голосів.

Дванадцята сесія обласної ради, розглянувши питання порядку денного, завершила роботуНе менше запитань у депутатів було і до представників правоохоронних органів, які інформували про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на території Черкаської області. Депутати заслухали прокурора Черкаської області Сергія Овчаренка та начальника Головного управління Національної поліції в Черкаській області Валерія Лютого. Обговорення тривало більше двох годин. Стосувалося воно резонансних злочинів, що скоєні на Черкащині, ходу їх розслідування, застосування до винних осіб кримінального впровадження тощо.

Дванадцята сесія обласної ради, розглянувши питання порядку денного, завершила роботуРазом з тим, депутати перенесли на наступне засідання слухання інформації начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Михайла Лобаса щодо стану функціонування мережі закладів охорони здоров’я та забезпечення заробітними платами медичних працівників у зв’язку з тим, що він перебував у відрядженні.

Далі депутати затвердили план роботи Черкаської обласної ради на 2017 рік, внесли зміни до деяких рішень обласної ради та зняли деякі рішення обласної ради з контролю.

Дванадцята сесія обласної ради, розглянувши питання порядку денного, завершила роботуУ ході проведення засідання підтримано зміни у складі постійних комісій. Своїм рішенням депутати вивели зі складу постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення: Вадима Гайовича – у зв\'язку з обранням його заступником голови обласної ради, Олексія Юрченка – у зв\'язку з припиненням ним повноважень депутата обласної ради. а Ігоря Нестеренка обрали до складу постійної комісії з питань комунальної власності, підприємництва та регуляторної політики.

Новообраного депутата Віталія Чміля ввели до складу постійної комісії з питань екології, використання природних ресурсів та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Дванадцята сесія обласної ради, розглянувши питання порядку денного, завершила роботуПотім депутати розглянули низку звернень до керівництва держави із питань, що наразі хвилюють громадськість: підтримали звернення депутатів обласної ради до Міністра культури України Є.М. Нищука щодо надання малому симфонічному оркестру комунального закладу \"Черкаська обласна філармонія Черкаської обласної ради\" статусу \"академічного\", а його керівнику – звання Народного артиста України; до в.о. Міністра охорони здоров’я України У.Н. Супрун щодо можливості виділення та перерозподілу для Черкаської області імуносупресивних лікарських препаратів; до Кабінету Міністрів України щодо ситуації, яка склалася у зв’язку з плановим будівництвом Канівської ГАЕС; до Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, Державного агентства лісових ресурсів України щодо потреби законодавчого врегулювання процедури проведення аукціонів з продажу необробленої деревини та деякі інші.

Водночас вони не підтримали ряд внесених на розгляд звернень, зокрема, і до Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров’я України, Черкаської облдержадміністрації щодо створення п’ятого Смілянського госпітального округу та ряд інших.

Депутати утворили тимчасову контрольну комісію обласної ради з питань перевірки та експертизи газової суміші, що реалізується жителям Черкаської області.

Розглянувши всі питання порядку денного, дванадцята сесія обласної ради завершила свою роботу.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/4645-dvanadciata-sesia-oblasnoii-radi-rozglianuvshi-pitannia-poriadku-dennogo-zavershila-robotu