Розроблено Професійну програму підвищення кваліфікації службовців

13 лютого 2017, 12:48
Розроблено Професійну програму підвищення кваліфікації службовцівЧеркаським обласним центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів розроблена та погоджена відповідно до повноважень, визначених Постановою Кабінету Міністрів України №664 від 27.09.2016 «Деякі питання реформування системи підготовки, перепідготовки державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування», Професійна програма підвищення кваліфікації державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад.

Вона розрахована на перехідний період: до затвердження галузевої рамки кваліфікацій щодо галузі знань 07 «Управління та адміністрування», державного стандарту за спеціальністю 074 «Публічне управління та адміністрування», стандартів підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування на компетентнісній основі.

Програма розроблена відповідно до наказу Національного агентства України з питань державної служби від 30.03.15 № 65 «Про затвердження вимог до структури та змісту професійних програм підвищення кваліфікації державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад» із змінами, внесеними наказом від 27.04.2016 № 74 «Про внесення змін до Вимог до структури та змісту професійних програм підвищення кваліфікації державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад» та вимог чинних законів України, підзаконних нормативно-правових актів, що регламентують питання державної служби, служби в органах місцевого самоврядування, організації та функціонування системи підвищення кваліфікації державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування, положень Угоди про асоціацію між Україною та ЄС в частині, що стосується реформування органів державної влади та місцевого самоврядування.

Мета програми – розвиток професійної компетентності державних службовців, що складає основу управлінської компетентності (політико-правової, соціально-економічної, інформаційно-комунікативної, професійно-фахової) та засвоєння знань про модернізацію державного управління та реформування системи місцевого самоврядування в Україні, вироблення умінь та навичок щодо ефективного виконання завдань та посадових обов’язків, необхідних для професійного розвитку та забезпечення реалізації на регіональному рівні політичних, економічних та соціальних реформ, спрямованих на перетворення України в сучасну європейську країну.

У Програмі враховано методичні рекомендації, підготовлені Національною академією педагогічних наук України в рамках проекту Європейського Союзу «Національний Темпус / Еразмус + офіс в Україні», щодо розвитку загальних компетентностей, які характеризують універсальні навички та вміння, здатності.

Очікуваним результатом навчання за Професійною програмою є засвоєння знань про сутність та шляхи реалізації державної регіональної, економічної, соціальної, гуманітарної політики в умовах здійснення реформ; розуміння передумов і необхідності конституційно-правової модернізації держави, Стратегії реформування її державного управління та ін.

Підвищення кваліфікації за Професійною програмою здійснюється протягом першого року роботи для вперше прийнятих на державну службу, при зайнятті вищої посади, а також у разі потреби органів державної влади, але не рідше термінів, визначених чинним законодавством України.

Програма побудована за модульним принципом і містить загальну, функціональну і галузеву складові. Обсяг часу Професійної програми становить 3,6 кредитів ЄКТС (108 годин) з урахуванням аудиторних занять і самостійної роботи.

У навчальному процесі використовуються такі основні види занять: лекції, лекції-бесіди (конверсаторіуми) тематичні зустрічі, «круглі столи», практичні заняття (ділові ігри, дискусії, обмін досвідом та ін). Окремі навчальні модулі можуть викладатися у формі тренінгу.

Методичний супровід реалізації Професійної програми здійснює Національна академія державного управління при Президентові України.

У Програмі застосовуються такі основні види контролю: вхідний, поточний, підсумковий.

Особам, які пройшли навчання за Професійною програмою, видається свідоцтво про підвищення кваліфікації встановленого зразка.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/4652-rozrobleno-profesynu-programu-pdvischennia-kvalfkacii-sluzhbovcv