Голова обласної ради взяв участь у роботі сесії Маньківської районної ради

15 лютого 2017, 13:08
Голова обласної ради взяв участь у роботі сесії Маньківської районної ради14 лютого 2017 року голова обласної ради Олександр Вельбівець взяв участь у роботі пленарного засідання Маньківської районної ради.

На початку роботи сесії заступник голови районної ради Світлана Лещенко прозвітувала про роботу районної ради в міжсесійний період. Першим у ході розгляду порядку денного депутати заслухали та обговорили звіт голови районної державної адміністрації Ігоря Віштака про виконання програми економічного і соціального розвитку Маньківського району та делегованих районною радою повноважень. За словами Ігоря Віштака, у 2016 році до місцевих бюджетів району надійшло власних та закріплених доходів у сумі 78,9 млн. грн., що становить 126,8% планових показників (на 17 млн. грн. більше). Темпи зростання власних та закріплених доходів загального фонду місцевих бюджетів до 2015 року становить 150,3% (на 26,4 млн. грн. більше). Обсяг прямих іноземних інвестицій, залучених в економіку району, на 01.10.2016 зріс на 9% і в розрахунку на одну особу склав 157,3 доларів США, що є одним із найвищих показників серед районів Черкаської області. Обсяг капітальних інвестицій – 196,1 млн. грн., що удвічі більше рівня минулого року і в розрахунку на одиницю населення є найвищим показником серед інших районів.

Голова обласної ради взяв участь у роботі сесії Маньківської районної радиОкрім розвитку промисловості і сільського господарства, здійснювались заходи соціального характеру. Залучалися кошти державного та місцевого бюджетів на забезпечення молодих спеціалістів житлом – здійснення реконструкції гуртожитку під багатоквартирний житловий будинок (вартість 1,2 млн. грн.); термомодернізацію покрівлі головного корпусу Маньківської ЦРЛ (2 млн. 831 тис. грн.); капітальний ремонт, утеплення фасаду та заміну вікон загальноосвітньої школи в с. Молодецьке (644,6 тис. грн.) тощо.

Під час обговорення звіту, запитання депутатів та громади в залі стосувались загальних питань розвитку району: реформи децентралізації і утворення об’єднаних територіальних громад, реалізації змін у медичній галузі й створення госпітальних округів, діяльності малого та середнього бізнесу, оподаткування і земельних питань та інших.

– За результатами виконання завдань у частині реалізації державної політики, забезпечення планових показників за галузевими напрямками розвитку району слід відзначити позитивну динаміку й вагомі результати проробленої роботи особисто голови й структурних підрозділів райдержадміністрації. Як і сьогодні, перебуваючи із робочими поїздками в районах, часто чую критичні зауваження, адресовані до представників влади, які, однак, по суті переважно не стосуються їхніх повноважень, або ж перебувають поза компетенцією посадових осіб, – зазначив голова обласної ради, аналізуючи звіт. Голова обласної ради взяв участь у роботі сесії Маньківської районної ради

Він також окремо виступив із роз’ясненнями озвучених питань щодо здійснення реформ у Черкаській області: про створення госпітальних округів і подальшу перспективу функціонування лікувальних закладів; про здійснення реформи місцевого самоврядування в частині створення об’єднаних територіальних громад; перспективи та результати в житті тих громад, що вже об’єдналися тощо.

Олександр Вельбівець також звернувся до депутатського корпусу: «Прошу підтримати мою ініціативу та під час розподілу вільного залишку районного бюджету й передбачити кошти відділу у справах дітей на технічне забезпечення діяльності, транспортні витрати й інші поточні потреби. Часто перебуваючи у Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей обласної ради, щоразу стикаюсь із дітками, які постраждали від батьківської жорстокості чи неуваги. Вони потрапляють туди з усіх районів області. А цього можна було б уникнути, якби увага до цих родин і контроль був системним тут – на місцях», – наголосив Олександр Іванович.Голова обласної ради взяв участь у роботі сесії Маньківської районної ради

У ході роботи депутати також затвердили Програму розвитку земельних відносин у районі на 2017-2022 роки та внесли зміни до ряду програм: впровадження в навчально-виховний процес загальноосвітніх закладів інформаційно-комунікаційних технологій «Сто відсотків» на період до 2021 року; підвищення якості шкільної природничо-математичної освіти на період до 2021 року та Програми підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоресурсів у районі на 2011-2016 роки.

Також були внесені зміни у склад президії, постійної комісії районної ради та до ряду рішень, затверджено план роботи районної ради на 2017 рік тощо.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/4658-golova-oblasnoii-radi-vziav-uchast-u-robot-sesii-mankvskoii-rayonnoii-radi