Олександр Вельбівець: В області практично відсутнє інформаційне забезпечення проведення реформ

16 лютого 2017, 21:09
Олександр Вельбівець: В області практично відсутнє інформаційне забезпечення проведення реформ16 лютого 2017 року голова обласної ради Олександр Вельбівець взяв участь у роботі пленарного засідання чергової сесії Смілянської районної ради сьомого скликання. Також у сесії взяв участь народний депутат України Сергій Рудик, голова райдержадміністрації Олександр Беззубий та керівники структурних підрозділів, сільські голови, представники громадськості та інші запрошені.

На початку засідання присутні вшанували хвилиною мовчання військовослужбовців, які загинули під Авдіївкою. Далі депутати обговорили і внесли зміни до порядку денного.

Першим питанням схвалено звіт голови районної ради районної ради про виконання ним повноважень за рік роботи. В обговоренні звіту виступив голова обласної ради, відзначивши активність районного колеги у співпраці з обласним керівництвом, депутатським корпусом та народним депутатом від Смілянського округу.

Олександр Вельбівець: В області практично відсутнє інформаційне забезпечення проведення реформУ ході сесії депутати схвалили звіт про виконання районного бюджету за 2016 рік і ряд рішень із питань управління майном районної комунальної власності; внесли зміни до бюджету на поточний рік, регламенту районної ради та районних програм; заслухали інформацію про хід виконання програми щодо стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища; призначили директора Малосмілянської загальноосвітньої школи та розглянули інші питання.

Після закриття сесії районні депутати поставили ряд питань Сергію Рудику та Олександру Вельбівцю. Зокрема, щодо утворення госпітальних округів в Черкаській області, виділення коштів на ремонти доріг загального користування, створення об’єднаних територіальних громад, фінансування й реалізації заходів зі створення в області опорних шкіл тощо.

За словами голови обласної ради, останніми днями він відвідав кілька районів, де спілкувався із різними категоріями суспільства й відзначив негативну тенденцію: в області майже відсутнє інформаційного забезпечення здійснення реформ. Останнє породжує нерозуміння їх і песимізм жителів до впровадження запланованих змін.Олександр Вельбівець: В області практично відсутнє інформаційне забезпечення проведення реформ

– Ситуація, що склалася довкола питання створення госпітальних округів спровокована профільними міністерствами, що розробляли плани їх утворення, без погодження із місцевими громадами. Лише прагматичні розрахунки і принципова позиція обласної влади стали на заваді процесу «технічного» поділу області на госпітальні округи. На разі ми відстояли створення 5-ти округів, виділивши окремо й Шевченківський із центром у Смілі, – наголосив Олександр Іванович.

Він також закликав депутатський корпус й громаду району не стояти осторонь прогресивних змін, планувати заходи і проекти заздалегідь. Зокрема, відзначив можливість отримати додаткові кошти в розвиток галузі освіти за умов участі в реалізації профільних обласних програм, адже ці проекти фінансуються на умовах співфінансування із бюджетів різних рівнів (зокрема, створення опорних та інноваційних шкіл).



Source URL: https://oblradack.gov.ua/4662-oleksandr-velbvec-v-oblast-praktichno-vdsutnie-nformacyne-zabezpechennia-provedennia-reform