В обласному центрі вшанували пам\'ять Героїв Небесної Сотні

20 лютого 2017, 14:00
В обласному центрі вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні20 лютого 2017 року в Україні відзначається День Героїв Небесної Сотні. На Черкащині свято бережуть пам’ять тих, хто віддав життя у боротьбі за кращу долю України.

В обласному центрі борцям за волю України встановлено монумент на площі Слави. Численні пам’ятники облаштовано в районних центрах, містах, селищах та населених пунктах області. До них вдячні нащадки ідуть, щоб вшанувати пам\'ять про тих, хто власним життям відстоював права українців на гідне майбутнє.

Ось і сьогодні біля пам’ятного монумента \"Борцям за волю України\" зібралися представники влади, активісти-майданівці, військовослужбовці, рятувальники, правоохоронці, представники духівництва та місцеві жителі.

В обласному центрі вшанували пам'ять Героїв Небесної СотніВ заходах із вшанування Героїв Небесної Сотні взяв участь заступник голови обласної ради Вадим Гайович.

У такі пам’ятні дні слова бувають зайві. Тому у хвилини святого мовчання всі подумки згадали тих, хто вознісся в небо, щоб навічно стати на сторожі України.

В обласному центрі вшанували пам'ять Героїв Небесної СотніРазом з присутніми Вадим Юрійович поклав квіти до монумента, а потім пройшов до стели, розміщеної неподалік, де увічнено імена Небесної Сотні, вклонитися пам’яті полеглих три роки тому на Майдані.

Потім у Свято-Троїцькому кафедральному соборі проведено молебень за убієними на Майдані, в зоні АТО та во здравіє живих..

Усього Черкащина має шість Героїв Небесної Сотні, яким посмертно присвоєно звання Героїв України.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/4668-v-oblasnomu-centr-vshanuvali-pamiat-geroiiv-nebesnoii-sotn