Кваліфікацію підвищували спеціалісти-землевпорядники сільських, селищних рад

24 лютого 2017, 12:32
Кваліфікацію підвищували спеціалісти-землевпорядники сільських, селищних радВ умовах розбудови європейської соціально-орієнтованої держави одним із пріоритетних напрямів державної політики декларується проведення земельної реформи, головною метою якої є організація ефективного використання землі та контроль за дотриманням земельного законодавства.

У Черкаській області є багато позитивних прикладів успішного проведення земельної реформи. Проте, враховуючи актуальність даного питання та недосконалість чинного законодавства, виникають питання, що потребують професійного вирішення відповідними фахівцями.
В обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів проведено короткостроковий тематичний семінар підвищення кваліфікації спеціалістів-землевпорядників сільських, селищних рад.

Програма семінару розроблена з урахуванням посадових обов\'язків землевпорядників: організація ефективного використання земель, їхня охорона, контроль за дотриманням земельного законодавства; ведення земельнооблікової документації, проведення заходів із землевпорядкування, забезпечення безпечного проведення робіт та ін.

Представники Головного управління Держгеокадастру в Черкаській області обговорили з слухачами семінару нововведення щодо організації оцінки та ринку земель в Україні; функціонування та розвиток ринку земель на території Черкаської області та зміни до Закону України «Про Державний земельний кадастр» в частині надання повноважень органам місцевого самоврядування; особливості організації ведення державного земельного кадастру; порядок набуття права власності та користування на земельні ділянки державної та комунальної власності; процедуру оцінки земель комунальної власності в межах населених пунктів; основні вимоги до проектування та забудови сільських населених пунктів в контексті чинного законодавства України; дотримання вимог природоохоронного законодавства при відведенні земельних ділянок та ін.

Особлива увага на семінарі була приділена питанням виділення та отримання земельних ділянок учасникам АТО.

Крім питань фахового спрямування, землевпорядники обговорили також основні положення антикорупційного законодавства, шляхи запобігання і врегулювання конфлікту інтересів у діяльності посадових осіб органів місцевого самоврядування та процедуру електронного декларування.

За підсумками вихідного комплексного тестування спеціалісти-землевпорядники отримали сертифікати про підвищення кваліфікації.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/4680-kvalfkaciu-pdvischuvali-specalsti-zemlevporiadniki-slskih-selischnih-rad