Розпочато роботу ХІІІ сесії обласної ради

24 березня 2017, 19:56
Розпочато роботу ХІІІ сесії обласної ради24 березня 2017 року голова обласної ради Олександр Вельбівець провів чергове пленарне засідання обласної ради. У його роботі взяли участь народний депутат України Сергій Каплін, заступник керівника відділу організаційної роботи з регіонами Управління по зв’язках з місцевими органами виконавчої влади і органами місцевого самоврядування Апарату Верховної Ради України Максим Будник, голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко, заступники голови та керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, голови районних рад і райдержадміністрацій області, міські голови, керівники правоохоронних органів, комунальних підприємств, установ та закладів, представники громадськості, засобів масової інформації.

У фойє малого сесійного залу Будинку рад всі присутні мали нагоду ознайомитися із виставкою робіт вихованців комунального закладу \"Черкаський навчально-реабілітаційний центр \"Країна добра Черкаської обласної ради\".

На початку засідання депутати синхронно із записом на екрані в сесійній залі дітей з вадами слуху виконали Державний Гімн України та хвилиною мовчання вшанували загиблих під час військових дій на сході України.

Розпочато роботу ХІІІ сесії обласної радиПотім голова обласної ради Олександр Вельбівець разом з головою облдержадміністрації Юрієм Ткаченком вручили медаль «За працю та звитягу» Валентині Зеленко та почесні звання: «Заслужений лісівник України» Анатолію Проценку, «Заслужений енергетик України» Олександру Карзюкову, «Заслужений лікар України» Вадиму Шевченку, «Заслужений артист України» вокальному дуету «А ми удвох» Андрію та Василю Томіленкам, «Заслужений працівник охорони здоров’я України» Олександрі Шевченко та Ларисі Мітіогло.

Голова обласної ради, відповідно до Регламенту, проінформував, про повідомлення від депутатів Олександра Рибченка, Юрія Жмуда, Павла Захарцева, Анатолія Сахна та Олександра Бурсака про схвалене ними рішення щодо виходу із фракції партії ветеранів Афганістану в обласній раді, а також із проханням оголосити цю фракцію саморозпущеною. Також Олександр Іванович наголосив, що відповідно до статті 27 Регламенту обласної ради, в такому випадку фракція після 15 днів оголошується розпущеною.

Наступну годину роботи депутати присвятили оголошенню передбачених заяв і звернень від фракцій політичних сил та позафракційних.

Розпочато роботу ХІІІ сесії обласної радиТаким правом скористалися більше десяти обранців. Зокрема, Анатолій Яріш озвучив звернення до Кабінету Міністрів України щодо високих тарифів на підключення до енергомережі; Андрій Сегеда – до Державного агентства рибного господарства України щодо потреби виділення коштів на виконання заходів з підвищення рибопродуктивності Кременчуцького водосховища; Валентина Коваленко – до віце-прем’єр-міністра України Кириленка В. А., голови Черкаської облдержадміністрації Ткаченка Ю. О., голови облради Вельбівця О. І. стосовно виділення коштів на облаштування об’єктів інфраструктури села Мельники Чигиринського району та інші.

Врахувавши пропозиції, що їх було висловлено, депутати затвердили порядок денний.
Потім голова обласної ради надав слово народному депутату України Сергію Капліну. У своєму виступі Сергій Миколайович акцентував увагу на питанні щодо врегулювання суспільно-політичної ситуації, яка склалася в Україні.

Далі депутати перейшли до розгляду питань порядку денного.

Голосування з першого питання не набрало необхідної кількості голосів Але представники окремих політичних партій та активісти біля трибуни вимагали повторного голосування з цього питання. За пропозицією керівників депутатських фракцій обласної ради, головою обласної ради було оголошено перерву, щоб керівники усіх фракцій спільно напрацювали компромісний проект рішення.Розпочато роботу ХІІІ сесії обласної ради

Після перерви Олександр Вельбівець надав слово керівнику депутатської фракції політичної партії ВО «Свобода» Юрію Ботнару, для оголошення спільного рішення:

– Задля того, щоб ми могли ухвалити господарські рішення і зважаючи на те, що ми не змогли напрацювати спільний компромісний проект по блокаді торгівлі з ОРДЛО, ми вирішили запропонувати перенести ці питання під номер 23 – 25 та після розгляду 22-го питання оголосити перерву в сесії. Таким чином ці питання будуть у порядку денному першими на наступному засіданні, – зазначив Юрій Ботнар.

Депутати підтримали пропозицію більшістю голосів.

У ході подальшої роботи обранці розглянули та підтримали проекти нових обласних програм: Програму економічного і соціального розвитку Черкаської області на 2017 рік, Програму підтримки української мови в Черкаській області на 2017-2020 роки, Програму підготовки та відзначення 100-річчя подій Української революції 1917-1921 років на 2017-2021 роки, обласну цільову програму «Призовна дільниця» на 2017-2019 роки; Програму підвищення рівня безпеки дорожнього руху на період до 2020 року та обласну програму медикаментозного забезпечення хворих із трансплантованими органами на 2017-2020 роки.

Розпочато роботу ХІІІ сесії обласної радиДепутати проголосували за внесення змін до діючих обласних програм. Серед них: програма підвищення якості шкільної природничо-математичної освіти на період до 2021 року; програма підтримки вищих навчальних закладів області на 2015-2019 роки; Програма розвитку туризму в області на 2012-2020 роки; програма розвитку рибного господарства водойм Черкаської області на 2014-2020 роки; Регіональна програма інформатизації області на 2016-2017 роки «Електронна Черкащина»; Програма розвитку інформаційного простору області на 2012-2017 роки; комплексна програма функціонування та розвитку системи цивільного захисту області, забезпечення мобілізаційної готовності та мобілізації, створення регіонального матеріально-технічного резерву щодо попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій у мирний час та особливий період на 2016-2017 роки; Програма організації рятування людей на водних об’єктах області на 2014-2018 роки; програма вилучення, утилізації, знищення та знешкодження непридатних або заборонених до використання пестицидів і агрохімікатів та тари від них на 2016-2018 роки; програма охорони навколишнього природного середовища на 2016-2020 роки, а також внесення змін до рішення обласної ради про обласну премію імені Порфирія Демуцького в галузі аматорської художньої творчості.

Пленарне засідання продовжиться 31 березня 2017 року.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/4735-rozpochato-robotu-h-sesii-oblasnoii-radi