На сесії Монастирищенської районної ради прийнято районні програми вшанування видатних людей краю, забезпечення житлом працівників бюджетних установ та інші

13 квітня 2017, 13:24
На сесії Монастирищенської районної ради прийнято районні програми вшанування видатних людей краю, забезпечення житлом працівників бюджетних установ та інші12 квітня 2017 року голова районної ради Микола Орендарчук провів 14-у сесію Монастирищенської районної ради.

У її роботі взяли участь 23 депутати районної ради, голова районної державної адміністрації Олег Недогода, начальники управлінь та відділів райдержадміністрації, селищний та сільські голови, керівники підприємств, установ, організацій Монастирищенського району, представники засобів масової інформації.

У роботі сесії районної ради взяв також участь та виступив з актуальних питань життєдіяльності мешканців виборчого округу народний депутат України Антон Яценко.

Відповідно до порядку денного на пленарному засіданні районної ради було розглянуто 41 питання.

На сесії Монастирищенської районної ради прийнято районні програми вшанування видатних людей краю, забезпечення житлом працівників бюджетних установ та іншіНа початку голова райдержадміністрації Олег Недогода прозвітував про виконання делегованих районною радою повноважень і депутати одноголосно прийняли звіт голови райдержадміністрації до відома.

Вони також затвердили звіт про виконання районного бюджету за 2016 рік та внесли зміни до рішення районної ради від 23.12.2016 № 12-3/VII «Про районний бюджет на 2017 рік», про що проінформував присутніх в.о. начальника фінансового управління райдержадміністрації Кошовий О.П.

Окрім того, депутати затвердили низку нових районних програм: про розвиток малого і середнього підприємництва у Монастирищенському районі на 2017 – 2020 роки; інформатизації сфери охорони здоров’я Монастирищенського району на 2017 – 2020 роки; відзначення пам’ятних дат, визначних подій, свят, ювілеїв та вшанування видатних людей у Монастирищенському районі на 2017 – 2020 роки; забезпечення житлом працівників бюджетної сфери у Монастирищенському районі на 2017 – 2020 роки; підтримки військовослужбовців військової служби за контрактом, які уклали контракт у 2017 році в Збройних силах України та членів їх сімей; підтримки діяльності районних громадських організацій; районну Програму забезпечення учасників АТО та членів їх сімей житлом у 2017 – 2020 роках та інші.

На сесії Монастирищенської районної ради прийнято районні програми вшанування видатних людей краю, забезпечення житлом працівників бюджетних установ та іншіТакож депутати районної ради внесли зміни до районної програми «Територіальна оборона на 2016- 2017 роки», надали дозвіл на придбання основних засобів; на виготовлення проектно – кошторисної документації; на виділення дров та на проведення конкурсу на право оренди приміщень.

Депутати продовжили термін дії контракту з директором територіального центру соціального обслуговування Монастирищенського району Іриною Мариніною, призначили Максима Ціпуру на посаду директора КВПП «Мрія» , Людмилу Редванську на посаду головного лікаря комунального закладу «Монастирищенський районний центр первинної медико – санітарної допомоги» та затвердили структуру і чисельність цього комунального закладу.

В ході обговорення земельних питань депутати не вистачило голосів для прийняття рішення про затвердження технічної документації з нормативно-грошової оцінки земельних ділянок на території Монастирищенської міської та Зарубинецької сільської рад.

На сесії підтримано звернення Тальнівської та Кам’янської районних рад до керівництва держави стосовно зменшення тарифів на вуличне освітлення та створення госпітальних округів в Черкаській області. Прийняли звернення депутатів Монастирищенської районної ради про недопущення скасування мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення.

Одноголосним рішенням ради на сесії було розглянуто та затверджено список присяжних Монастирищенського районного суду.

Не обійшли депутати увагою і розгляд питань галузі освіти, зокрема, затвердили нову редакцію Статуту Монастирищенської ДЮСШ та Статут Степівського навчально – виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І ступеня Монастирищенської районної ради Черкаської області»; внесли зміни до рішення районної ради від 23.12.2016 № 12-6/VII «Про погодження структури і чисельності установ освіти району на 2017 рік».

На сесії підтримано депутатський запит депутата районної ради Василя Жука до правоохоронних органів стосовно припинення незаконної торгівлі самогоном.

За результатами розгляду усіх питань, які виносилися на чотирнадцяту сесію Монастирищенської районної ради, прийнято відповідні рішення.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/4773-na-sesii-monastirischenskoii-rayonnoii-radi-priyniato-nizku-rayonnih-program