На сесії обласної ради нагороджено переможців конкурсу на кращу сільську раду, внесено зміни до обласного бюджету і низки програм та оголошено перерву

09 червня 2017, 19:42
На сесії обласної ради нагороджено переможців конкурсу на кращу сільську раду, внесено зміни до обласного бюджету і низки програм та оголошено перерву9 червня 2017 року голова обласної ради Олександр Вельбівець провів пленарне засідання п’ятнадцятої сесії обласної ради.

У її роботі участь взяли голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко, заступники голови і керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, керівники центральних органів виконавчої влади в області та представники засобів масової інформації.

На початку голова обласної ради повідомив, що нещодавно Черкащина попрощалася з двома військовослужбовцями Сергієм Михайликом з Канівщини та Василем Бурачуком з Городищенського району, які загинули в ході АТО та звернувся до присутніх вшанувати пам\'ять загиблих Героїв, а також всіх, хто загинув у східних областях України, хвилиною мовчання.

Потім голова обласної ради за підсумками щорічного обласного конкурсу на кращу сільську раду за результатами роботи в 2016 році вручив дипломи переможцям, а саме: Городецькій сільській раді Уманського району, що виборола перше місце, Юрківській сільській раді Звенигородського району та Білашківській сільській раді Тальнівського району – за зайняте друге місце і Виноградській сільській радій Лисянського району, Мошнівській – Черкаського району, Матусівській – Шполянського району, що відповідно посіли третє місце.

На сесії обласної ради нагороджено переможців конкурсу на кращу сільську раду, внесено зміни до обласного бюджету і низки програм та оголошено перервуОкрім того, заступник голови обласної ради Вадим Гайович вручив з нагоди Дня журналіста Леоніду Даценку Грамоту Верховної Ради України.

Далі головуючий оголосив заяви депутатів Анатолія Скіченка, Володимира Копійченка, Ігоря Нестеренка та Олександра Короткова про вихід із фракції Радикальної партії Олега Ляшка.

Наступну годину роботи депутати присвятили оголошенню передбачених регламентом заяв і звернень від фракцій політичних сил і позафракційних.

На сесії обласної ради нагороджено переможців конкурсу на кращу сільську раду, внесено зміни до обласного бюджету і низки програм та оголошено перервуЗокрема, від фракції Партії «Відродження» Роман Похольчук виступив із депутатським зверненням з приводу того, аби ініціювати перевірку Головного управління Держгеокадастру в Черкаській області. Спонукало його до цього допущені порушення цієї установи щодо жителів сіл Родниківка Уманського та Ягубець Христинівського районів. Вони задля захисту своїх прав також прибули на сесію з акцією протесту на дії Держгеокадастру, адже тривалий час отримують відмову у наданні дозволів на розпаювання земель і свідоцтв, чим, на їх думку, порушуються конституційні права більше 700 громадян цих населених пунктів.

Позафракційний депутат Валентина Коваленко виступила із зверненням врегулювати питання щодо оренди приміщення, в якому нині перебуває обласна організація Спілки письменників України, що є неприбутковою громадською організацією, адже їм у разі несплати боргів за оренду доведеться виселятися з будівлі. Це звернення також підтримали своєю участю на сесії відомі черкаські письменники, серед яких лауреат Шевченківської премії Василь Захарченко, лауреат Симоненківської премії, депутат обласної ради Олексій Озірний та інші.

На сесії обласної ради нагороджено переможців конкурсу на кращу сільську раду, внесено зміни до обласного бюджету і низки програм та оголошено перервуПравом оголосити звернення скористалися і інші обранці.

Потім депутати приступили до формування порядку денного та затвердили його після внесення ряду змін.

Враховуючи звернення жителів с. Ягубець Христинівського району та с. Родниківка Уманського району, учасників АТО, працівників та пенсіонерів соціальної сфери до Президента України та Прем’єр-Міністра України з проханням втрутитись у діяльність в. о. начальника Головного управління Держгеокадастру в Черкаській області щодо безпідставної їм відмови у наданні дозволів на земельні паї , - розглянули першим і підтримали, прийнявши рішення направити депутатський запит.

Наступним надано слово голові облдержадміністрації Юрію Ткаченку для інформації щодо ситуації і вирішення проблем з погашення заборгованості заробітної плати працівникам ПАТ «Черкасиобленерго».

На сесії обласної ради нагороджено переможців конкурсу на кращу сільську раду, внесено зміни до обласного бюджету і низки програм та оголошено перервуДалі депутати прийняли низку рішень, що стосуються майна обласної комунальної власності, серед яких призначення на посади керівників комунальних закладів обласної ради: «Тальнівська центральна районна аптека №73»; обласного краєзнавчого музею; обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей і обласного міжрегіонального центру соціально-психологічної реабілітації дітей у м. Умань.

Шляхом рейтингового голосування обрано Олександра Корнієнка і Олега Шкаровського представниками громадськості до складу поліцейської комісії Департаменту патрульної поліції Національної поліції України.

Прийнято рішення про внесення змін щодо структури і чисельності виконавчого апарату обласної ради, а також щодо умов оплати праці голови і першого заступника голови обласної ради.

На сесії обласної ради нагороджено переможців конкурсу на кращу сільську раду, внесено зміни до обласного бюджету і низки програм та оголошено перервуПроект рішення щодо умов оплати праці заступника голови обласної ради не набрав необхідної кількості голосів.

Депутати підтримали організаційні питання щодо обрання постійних комісій обласної ради з питань охорони здоров’я та з питань соціального захисту населення.

Серед наступних питань – внесено зміни до низки рішень обласної ради та обласних програм, зокрема: фінансування ремонту доріг загального користування державного і місцевого значення, які проходять територією Черкаської області, та розвитку дорожньої інфраструктури на 2016-2018 роки; розвитку інформаційного простору; охорони навколишнього природного середовища на 2016-2020 роки; підтримки діяльності органів виконавчої влади на 2016-2020 роки тощо.

В ході роботи депутати внесли зміни до рішення обласної ради від 23.12.2016 311-2/VIІ «Про обласний бюджет на 2017 рік».

В цілому в ході пленарного засідання розглянуто 47 питань із 67, внесених до порядку денного сесії. Після цього в її роботі оголошено перерву до 10 години 13 червня 2017 року.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/4874-na-sesii-oblasnoii-radi-nagorodzheno-peremozhcv-konkursu-na-kraschu-slsku-radu-vneseno-zmni-do