В рамках відзначення 100-річчя подій Української революції на Соборній площі демонстрували документальний фільм «За Україну! За її волю!»

16 червня 2017, 21:06
В рамках відзначення 100-річчя подій Української революції на Соборній площі демонстрували документальний фільм «За Україну! За її волю!»16 червня 2017 року на Соборній площі проведено заходи, приурочені Українській революції 1917 – 1921 років.

Участь у цих заходах взяв заступник голови обласної ради Вадим Гайович.

Всі, хто завітав на площу, змогли просто неба переглянути прем’єру хронікально-документального фільму «ЗА УКРАЇНУ, ЗА ЇЇ ВОЛЮ! (миттєвості української історії)», автор якої – відомий український кінорежисер-документаліст Сергій Буковський.

В рамках відзначення 100-річчя подій Української революції на Соборній площі демонстрували документальний фільм «За Україну! За її волю!»Впродовж заходів також продемонструвано кінофотоархіви, а у приміщенні Будинку рад розгорнуто «революційну» фотовиставку.

В організації заходу взяли участь: Всеукраїнське товариство «Меморіал» імені Василя Стуса, Національна світлинотека «Українська мить», Мистецький фонд імені Короля Данила, Видавничий Дім «Ін Юре» за підтримки Черкаської обласної державної адміністрації. Співорганізатор – Державний комітет телебачення і радіомовлення України.

Голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко зазначив, що такі заходи – це важливий елемент протистояння тим, хто розв’язав проти нас гібридну війну. 100-річчя Української революції – не просто ювілей. Ми закарбовуємо у свідомості і своїй, і чужинців, що пам’ятаємо своє минуле, прагнемо кращого майбутнього й обов’язково виборемо його для нації та нашої держави.

Фотовиставку «ПОСТАТІ УКРАЇНСЬКОЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ РЕВОЛЮЦІЇ», «СТО ПЕРЕМОГ УКРАЇНИ (1917-2017)» і фотолітопис «ЗА УКРАЇНУ, ЗА ЇЇ ДОЛЮ, ЗА ЧЕСТЬ І ВОЛЮ, ЗА НАРОД» побачать усі райони Черкащини. А бібліотекам області передадуть тематичні книги.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/4888-v-ramkah-vdznachennia-100-rchchia-pody-ukraiinskoii-revoliucii-na-soborny-plosch-demonstruvali